Ogres deju kolektīva vadītājs apsūdzēts par nepilngadīgā pavedināšanu (3)

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija ir sākusi izmeklēt kriminālprocesu par iespējamu seksuāla rakstura noziegumu pret nepilngadīgo, kurā figurē kāds deju kolektīva vadītājs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Izmeklēšanu veic viens no policijas iecirkņiem Vidzemē.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA komentārus par šo kriminālprocesu nesniedza.

Aģentūrai LETA zināms, ka kolektīva vadītājs patlaban ir iesniedzis atlūgumu. Viņš dažāda vecuma deju kolektīvus konkrētajā pašvaldībā vadījis vairākus gadus.

Pašvaldības kultūras centrā aģentūra LETA noskaidroja, ka novembra izskaņā tas saņēmis deju kolektīvu vadītāja atlūgumu. Darba attiecības pārtrauktas pēc paša vēlēšanās jau ar nākamo dienu.

Oficiālu informāciju par iespējamajiem deju kolektīva vadītāja pārkāpumiem kultūras centrs neesot saņēmis, tomēr centra direktore saistībā ar notikušo aizvadītajā nedēļā tikusies ar abu deju kolektīvu dalībniekiem.

Kā vēsta raidījums Bez Tabu, sarakste aizsākas oktobra beigās. Lasāms, ka persona jaunietim par atļauju sniegt viņam orālo seksu sākotnēji piedāvā 50 eiro, vēlāk naudas summa sasniedz 200 eiro. Sarakste apliecina, ka puisim ir sūtītas arī fotogrāfijas, kuru kopijas arī ir nonākušas raidījuma rīcībā. Dažās no tā redzami kaili vīrieša dzimumorgāni.

Kā vēlāk atklāsies, jaunietis vīrieti pazīst. Par to viņš pārliecinās tad, kad policijas operatīvā eksperimenta laikā dodas uz tikšanos ar personu. 

"Mans dēls iet tautas deju kolektīvā Pīlādzītis, un viņš arī tika uzaicināts dejot, uzaicināja šis cilvēks, viņa tautas deju kolektīvā Ogre, uz kuru dēls iet un tādēļ viņu pazīst. Tad, kad dēls atnāca uz mašīnu, viņš teica: “Mammu, es kad viņu ieraudzīju, man kļuva slikti, jo tas ir mans deju skolotājs. Viņu sauc Edgars Tabors," TV3 raidījumam Bez Tabu stāsta cietušā puiša māte. 

Pieminētais vīrietis daudzus gadus strādā ar tautas deju ansambli Ogre, kura mēģinājumi notiek Ogres kultūras centrā, pasniedzējs ir saņēmis atzinības un pateicības par savu darbu. Kā stāsta jaunieša māte, ne vien attiecīgajā deju kolektīvā, bet arī citos, kuros viņš strādā ar bērniem jauniešiem. Lai arī pēc viņas teiktā likumsargi vīrieti aiztur, ir veikta kratīšana viņa dzīvesvietā, sākotnējā iesnieguma rakstīšana nav ritējusi gludi.

Kriminālprocess uzsākts pēc krimināllikuma 166. panta trešās daļas.

Raidījumam izdodas sazvanīt minēto deju skolotāju, taču ierosināto krimināllietu vīrietis nekomentē. Māmiņa, kuras dēlam tika adresēts nepiedienīgais piedāvājums, aicina atsaukties arī citus iespējamos cietušos un doties uz policiju rakstīt iesniegumus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu