Ķīnā soda darbiniekus par mazāk nekā 180 000 soļiem mēnesī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Ķīnā viedokļu krustugunīs nonācis kāds uzņēmums, kas soda savus darbiniekus, ja tie nesavāc vismaz 180 000 soļu mēnesī, vēsta BBC. 

Kāda nekustamo īpašumu uzņēmuma darbinieki Ķīnas dienvidos sodīti ar 0,01 centu soda naudu par katru nenoieto soli.

Darbinieki sūdzējušies, ka virsstundu dēļ viņiem ir grūti noiet vismaz 6000 soļus dienā ārpus darba laika. 

"Saprotams, ka uzņēmums vēlas, lai mēs vairāk pievērstos sportiskām akivitātēm, bet man pat nepietiek laika naktsmieram, jo jāsasniedz uzliktais mērķis," sūdzējusies kāda darbiniece. 

Juridisko firmu pārstāvji gan skaidro, ka uzņēmumam nav likumiska pamata, lai liktu darbiniekiem noiet konkrētu soļu skaitu mēnesī, un ka šāda veida noteikumi darbavietā var radīt sarežģījumus darba devējam.

Juristi norāda, ka staigāšana ārpus biroja var tikt traktēta kā virsstundas, tāpat arī negadījuma gūšana pastaigu laikā var būt starpgadījums darba vietā. 

Šis neesot pirmais gadījums Ķīnā, kad kāds uzņēmums ievieš šādus "staigāšanas likumus". Jau 2017. gada janvārī kāds uzņēmums ticis kritizēts par to, ka pieprasīja darbiniekiem noiet vismaz 10 000 soļu dienā. Uzņēmums arī šo faktu izmantojis kā vienu no kritērijiem darbinieku rezultivitātes novērtēšanā. 

Kamēr šādas iniciatīvas pretinieki norāda, ka uzņēmums tikai vēlas ietaupīt naudu uz darbinieku "slinkošanas" rēķina, citi norāda, ka tas nes darbiniekiem arī kādu labumu, proti, veselību. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu