"Tētis "nemāk" bērnus!" Sociālo tīklu lietotāji spriež, vai labus vecākus var apmācīt kursos (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Šogad labdarības maratonā Dod pieci! tiks vākti līdzekļi jaunas mācību sistēmas izveidei un ieviešanai jaunajiem vecākiem. Sociālo tīklu lietotāju domas šajā jautājumā dalās - daļa uzskata, ka tādā veidā tiek izpaltīti novecojuši stereotipi, kamēr citi atbalsta tēmas aktualizēšanu. 

Uzsverot, ka bērniem vajadzīga mīlestība un nedalīta uzmanība no abiem vecākiem, Latvijas Radio 5 - pieci.lv dīdžeji aicinās ziedot piecus eiro par dziesmu ēterā, lai ieviestu bezmaksas praktiskas un psiholoģiskas mācības vecākiem par to, kā audzināt patiesi laimīgu bērnu un nenodot savas traumas nākamajām paaudzēm.

Latvijas Radio 5 - pieci.lv dīdžejs un viens no labdarības kustības Dod pieci! idejas autoriem Toms Grēviņš uzsvēr, ka svarīgi saprast, ka šā gada labdarības maratona mērķis ir nevis kādam pārmest un nosodīt, bet aktualizēt tēmu, kas mums šķiet patiesi svarīga, lai veidotu mūsu sabiedrību labāku, veselīgāku un atvērtāku un reāli rīkoties, lai ko mainītu.

"Esam pārliecināti, ka komandēšana un diktēšana audzināšanā, kas daudziem no mums bijis neizbēgams pagātnes nospiedums, var izzust uz visiem laikiem tikai tad, ja esam gatavi mainīties visi kopā! Patiesībā šis ir ļoti ambiciozs mērķis - mainīt visas sabiedrības domāšanu par to, kā audzinām savus bērnus, cik daudz laika un uzmanības viņiem veltām, lai vēlāk viņi veidotu savu dzīvi un mūsu sabiedrību daudz labāku," teic Grēviņš.

No 17. decembra līdz 23. decembrim trīs pieci.lv dīdžeji sešas diennaktis strādās Dod pieci! stikla studijā Doma laukumā, atskaņojot ziedotāju dziesmas un padziļināti runājot par aktualizēto šī gada tēmu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu