Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Slapja, tātad nogribējusies: aplams mīts par sievietes uzbudināšanos (1)

18+
Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Mēs esam raduši domāt, ka vīrietim uzbudinājums vienmēr parādās kā erekcija, bet sievietei - mitru ģenitāliju veidā. Tomēr tā tikai daļēji ir patiesība. Sievietes organisms ir uzbūvēts daudz sarežģītāk, kā stāsta Cosmopolitan.

Lūk, daži piemēri.

Meitene ir gultā kopā ar puisi: viņiem viss ir labi, viņai patīk viņa glāsti un pieskārieni, viņa jūt, ka ir gatava vaginālajam seksam, un drosmīgi to paziņo. Taču puisis pamana: "Tu esi pilnīgi sausa! Tu tikai izliecies, ka tev tas patīk?" Seko aizvainojums un strīds.

Pretējs gadījums. Kāds pāris nolemj paspēlēties ar sasiešanu. Spēles gaitā, kad vīrietis jau ir gatavs daudz nopietnākiem soļiem, viņa partnere pēkšņi saka Stop! un negrib turpināt. Mīļotais ir neizpratnē, jo, kad viņai pieskārās, juta, ka viņa ir mikla. Vai tad tas nenozīmē, ka viņa ir uzbudinājusies un gatava?

Foto: Depositphotos

Psiholoģe-seksoloģe Mira Lisovska skaidro:

Kas par lietu?

Kādēļ pirmajā gadījumā meitene bija uzbudinājusies, bet sausa, bet otrai nemaz negribējās seksu, bet starp kājām viss bija slapjš?

Dažkārt seksuālais uzbudinājums un ģenitālijas nesaskan, tādēļ rodas daudz jautājumu starp partneriem, rodas strīdi un nesaprašanās. 

Tam ir bioloģisks izskaidrojums. Šī parādība tā arī saucas - nesaderība. Tas ir zināms jau sen, ka tāda terminoloģija pastāv, tomēr ne daudzi to zina. Nesaderība - tā nav atkāpe no normas, bet norma.

Kā to izskaidrot?

Iedomājies, ka vēlies iegādāties kleitu. Aizej uz veikalu un pārskati sortimentu. Lai gan kleitu veikalā ir daudz, tu pērc tikai to, kura ir pa prātam un patīk vairāk par citām. Ja runā zinātniskā valodā, tad katram cilvēkam eksistē individuāli stimuli.

Tiklīdz ieej veikalā, tavas smadzenes signalizē: "Skat, skaista kleita!" Teorētiski šāds signāls var novest pie kleitas iegādes, bet prāts ņem virsroku un pieņem lēmumu, izskata desmit citus variantus, atsijājot lieko.

Tas pats ir ar seksu. Eksistē seksuālie relevantie stimuli - signāli, kas pasaka priekšā, ka tagad, iespējams, notiks sekss. Taču lēmumu pieņem apzinātais filtrs: "Jā, mani tas uzbudina vai arī - nē, es tā negribu."

Sievietes reakcija ir atkarīga no situācijas, konteksta, kurā viņa atrodas. Tieši tā tas ir noticis otrajā variantā. 

Starp citu, vīriešiem arī gadās negaidīta erekcija un orgasms. Piemēram, erekcija no rītiem - to, kā uzvedas ģenitālijas, ne vienmēr nosaka uzbudinājums vai labsajūta.

Kā saprast, vai viņa ir uzbudināta?

Ģenitāliju atbilde - mitra vai sausa maksts - tas ir reflekss, automātiska atbilde uz to, kas teorētiski var novest pie seksa. Ķermenis atsaucas automātiski, taču tas nebūt nenozīmē, ka sieviete ir uzbudināta. Tad, kad neirologs ar āmuru uzsit pa celi, tas taču nenozīmē, ka tu viņam uzreiz gribi iespert, vai ne? Cerams, ka ne, tas ir tikai reflekss.

Kā uz vīrieti iedarbojas viagra?

Dzimumloceklī pieplūst asinis, tas kļūst ciets, rodas erekcija, bet apzināti vīrietis var nemaz nevēlēties seksu.

Kā saprast, vai sieviete vēlas seksu vai ne?

Pēc viņas vārdiem, elpošanas, sirdspukstiem... Pasaki partnerim priekšā, ka viņam nav jāorientējas tikai un vienīgi pēc maksts mitruma. Ja jūties uzbudināta, bet pilnīgi sausa, tas ir normāli. Tas nebūt nenozīmē, ka tu esi slikta vai nejutīga, tā vienkārši ir tava ķermeņa īpatnība. Un gluži otrādi - tu vari partnerim pateikt , ja nevēlies seksu, bet esi pavisam slapja. 

Attiecībām pārī jābūt harmoniskām: bez neuzticības un apvainojumiem.

Praktizē to, kas tev patīk, un drosmīgi atsakies no tā, kas rada diskomfortu.

Ja tavs partneris turpina uzstāt: "Es neesmu idiots, iepriekšējām meitenēm tā nebija. Ar tevi kaut kas nav kārtībā," triec viņu ratā. Tava ķermeņa reakcija ir tikai tava darīšana.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu