Slavens brazīļu dziednieks apsūdzēts seksuālā izmantošanā; viņš esot nodevis "attīrošu enerģiju" (2)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brazīļu garīgais dziednieks Žuans Teišeira de Farija ar nazi veic ārstniecisku rituālu.
Brazīļu garīgais dziednieks Žuans Teišeira de Farija ar nazi veic ārstniecisku rituālu. Foto: AP/Scanpix

Brazīlijā vairākas sievietes nākušas klajā ar apsūdzībām, ka starptautisku slavu iemantojušais garīgais dziednieks Žuans Teišeira de Farija viņas seksuāli izmantojis, aizbildinoties, ka tas esot nepieciešams, lai sievietes izdziedētu no depresijas un citām problēmām.

Sieviešu liecības pret 76 gadus veco dziednieku, kurš ir pazīstams arī kā Žuans de Deuss (Dieva Žuans), publiskotas telekanāla "Globo Television" ēterā.

Holandiešu horeogrāfe Zahira Lēneke Mausa un deviņas brazīlietes, kuru identitāte netika atklāta, apsūdzēja Fariju, ka dziednieks pieprasījis seksuālas dabas pakalpojumus, skaidrojot, ka tas esot vienīgais veids, kā viņa "attīrošā enerģija" var šīm sievietēm tikt nodota.

Mausa arī liecināja, ka Farija viņu izvarojis.

Laikraksts "O Globo" vēlāk vēstīja, ka vēl divas citas sievietes sniegušas līdzīgas liecības, un tas nozīmē, ka kopējais apsūdzētāju skaits jau ir 12.

Laikā, kad seksuālā izmantošana pieredzēta, sievietes bijušas 30-40 gadus vecas. Tas noticis laikā no 2010. gada līdz šim gadam Farijas "garīgajā slimnīcā" Abadianijā, netālu no galvaspilsētas Braziljas.

Farijas preses dienests izplatījis paziņojumu, "kategoriski noliedzot, ka ārstēšanas laikā būtu notikusi nepiedienīga rīcība".

Farijas slava izpletusies arī aiz Brazīlijas robežām, un viņam ir sekotāji arī ASV, Eiropā un Austrālijā.

ASV televīzijas zvaigzne un producente Opra Vinfrija 2013.gadā viesojās pie Farijas, lai gūtu priekšstatu par viņam piedēvētajiem "brīnumiem".

Vairāki mediji jau iepriekš izteikuši skeptiskus vērtējumus par Farijas dziedināšanas spējām. Daži vēstījuši arī par apsūdzībām seksuālā uzmācībā un citiem pārkāpumiem, kas palikuši nesodīti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu