Cik izmaksā nolīgt Ziemassvētku vecīti? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ziemassvētku vecītis. Ilustratīvs attēls.
Ziemassvētku vecītis. Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/AFI

Katru gadu bērnudārzos, skolās un citos korporatīvajos pasākumos tiek aicināts Ziemassvētku vecītis, kas atnes visiem dāvanas. Skaidrs, ka šāds pakalpojums nav bez maksas, raidījums Bez Tabu izpētījis, no kādas summas jāšķiras, lai priecētu gan bērnus, gan pieaugušos ar Salavecīša ierašanos.

Kāda pasākumu aģentūra esot publicējusi izcenojumu Ziemassvētku vecīšiem, kurā norādīts, ka šāds pakalpojums var izmaksāt no 288 eiro līdz pat 450. 

Lai Ziemassvētku vecītis ierastos pie ģimenes Ziemassvētku vakarā tieši pirms pusnakts, jāšķiras no 255 eiro, taču tas ir tikai uz 20 min. Savukārt, ja ir vēlme, lai vecītis ierodas kopā ar rūķenīti, jāpieskaita vēl 50 eiro. 

Toties vesela stunda ar Salatēvu Ziemassvētku vakarā jau maksās 450 eiro. Tomēr šīs ir cenas, ja ģimene organizē privātu mājas apciemojumu.

Aģentūras pārstāve skaidro, ka Ziemassvētku vecīša "īre" vienam pasākumam, kurā ir ne vairāk kā 20 bērnu grupiņā var izmaksāt no 70 līdz 200 eiro. Cena atkarīga no datuma un laika. 

Grafiks šiem Ziemassvētku vecīšiem ir ļoti saspringts, dažreiz kā viens pasākums beidzas, jau nākamais sākas.

Piemēram, Ziemassvētku vecīša aģents Renārs Mastiņš, kurš šogad bija izdomājis nestrādāt svētkos, pirmos piedāvājumus saņēmis jau septembra beigās. Šāda aktivitāte tik agri pirms svētkiem, likusi Renāram pārdomāt. 

Renārs cenu parasti nosaka pēc tā, cik daudz bērnu piedalās pasākumā. 

Viņš raidījumam Bez Tabu stāsta, ka parasti jārēķinās, ejot pie bērniem jāpavada aptuveni pusotra stunda kopā. Tas tāpēc, ka viņš uzskata, ka 20 minūtes nesniegs vēlamo rezultātu.

"Katrs bērns ir pelnījis pasēdēt vecītim klēpī, parunāties ar viņu," saka Renārs Mastiņš.

Tieši sarkanajos svētku datumos, cenas ir krietni lielākas, jo viesojoties pie bērniem, tiek atņemts laiks, ko pavadīt ar savu ģimeni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu