KNAB veic kratīšanu Daugavpils domē saistībā ar aizdomām par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daugavpils pilsētas dome.
Daugavpils pilsētas dome. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šodien veic procesuālās darbības Daugavpils domē saistībā ar aizdomām par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, aģentūra LETA uzzināja KNAB.

Šī gada septembrī KNAB sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils pilsētas domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils pilsētas domes veiktajām iepirkumu procedūrām. Patlaban aizturētas divas personas.

KNAB veikto procesuālo darbību mērķis ir izmeklēt iespējamo noziedzīgo nodarījumu, lai vainīgās personas likumā noteiktajā kārtībā tiktu sauktas pie atbildības par nozieguma izdarīšanu.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu birojs patlaban nevar sniegt. Tiklīdz tas būs iespējams, neapdraudot izmeklēšanu, KNAB sniegs papildu ziņas un skaidrojumu.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KNAB uzsver, ka ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību un atgādinām, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos, t.i., sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu