Vācijā varētu tikt aizliegta "iPhone" tirdzniecība (1)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Vācijas tiesa ceturtdien, 20. decembrī, lēmusi par labu ASV mikroshēmu ražotājam Qualcomm patentu strīdā ar ASV informācijas tehnoloģiju gigantu Apple, kas varētu novest pie viedtelefonu iPhone pārdošanas aizlieguma Vācijā.

Šī pēdējā laikā jau ir otra nozīmīgā uzvara Qualcomm pēc tam, kad tiesa Ķīnā 10. decembrī atsevišķa patentu strīda dēļ valstī izdeva aizliegumu iPhone tirdzniecībai.

"Šis lēmums faktiski aizliedz Vācijas tirgū piedāvāt un izvietot, tostarp pārdot gala produktus. Šis lēmums ietekmē iPhone 7 plus, iPhone 7, iPhone 8, iPhone 8 plus un iPhone X modeļus," norāda Minhenes reģionālā tiesa.

Ņemot vērā to, ka Apple šo sākotnējo tiesas lēmumu var apstrīdēt, tiesa pavēstīja, ka rīkojums aizliegt ietekmēto iPhone modeļu tirdzniecību varētu tikt noteikts nekavējoties, ja Qualcomm samaksātu drošības depozītu 668,4 miljonu eiro apmērā.

Tiesa skaidro, ka tik liela summa noteikta tāpēc, ka šāds varētu būt kompensācijas apjoms, kas varētu tikt piešķirts Apple, ja iPhone ražotājs veiksmīgi apstrīdētu Minhenes reģionālās tiesas lēmumu augstākā tiesas instancē.

Starp abiem Kalifornijas tehnoloģiju uzņēmumiem jau ilgu laiku pastāv strīds par patentiem un autorhonorāriem, un tie vēršas viens pret otru tiesās un administratīvās iestādēs visā pasaulē.

Vācijas tiesā izskatītās lietas pamatā ir telefonos iPhone izmantotās mikroshēmas, kuras ražo viens no Apple piegādātājiem, abām pusēm nonākot domstarpībās par to, kā šīs mikroshēmas patiesībā darbojas. Starp šīs mikroshēmas funkcijām ir akumulatora enerģijas saglabāšana.

Minhenes tiesa norāda, ka tā atbalstījusi Qualcomm paskaidrojumu attiecībā uz mikroshēmu darbību, jo Apple nav sniedzis informāciju par to funkcijām, šādu lēmumu skaidrojot ar piegādātāja rūpniecisko noslēpumu aizsargāšanu.

Apple vēsta, ka tiesas lēmuma apelācijas izskatīšanas laikā uzņēmuma 15 mazumtirdzniecības veikalos Vācijā nebūs pieejami iPhone 7 un iPhone 8 modeļi, bet iPhone XS, iPhone XS Max un iPhone XR būs pieejami visos veikalos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu