Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies virs nulles; sācies atkusnis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Atkusnis. Ilustratīvs attēls.
Atkusnis. Ilustratīvs attēls. Foto: Aivars

Naktī uz trešdienu gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz 0..+2 grādiem valsts austrumos un +3..+5 grādiem pārējā Latvijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

No rīta, samazinoties mākoņu daudzumam, gaisa temperatūra galvenokārt nedaudz pazeminās. Pastiprināti apledo ceļi.

Sniega segas biezums Gulbenē un Rēzeknē pieaudzis attiecīgi līdz 16 un 17 centimetriem, valsts lielākajā daļā tas sarucis līdz 0-8 centimetriem. Sniegs pilnībā nokusis Kurzemes rietumu piekrastē.

Prognozēts, ka trešdien Latvijā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet uzspīdēs saule, valsts austrumu daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi.

Gaisa temperatūra būs aptuveni tāda pati kā naktī - no nulles līdz +5 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, ziemeļrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 15 metriem sekundē un maksimālā gaisa temperatūra būs +4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien dienas laikā bija no nepilniem +5 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -4 grādiem valsts austrumos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.decembrī bija +20..+21 grāds Spānijas dienvidu piekrastē, Krētā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -20 grādu Skandināvijas ziemeļos un -22 grādi Krievijā.

Laikapstākļus ietekmē ciklons Krievijā. Atmosfēras spiediens Latvijā no 751 dzīvsudraba staba milimetra austrumu pierobežā līdz 758 milimetriem Dienvidkurzemes piekrastē (jūras līmenī).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu