Tehnoloģiju detokss: kāpēc ir labi ik pa laikam "atslēgties"?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Tāpat kā ēdiens, ko ēdam, ietekmē mūsu ķermeni, tehnoloģijas ietekmē mūsu prātu. BBC piedāvā ieteikumus, kas ļaus saglabāt veselīgas attiecības ar tehnoloģijām. 

Lai gan visi zina, ka burkāni un brokoļi ir veselīgi, neviens nēed tos visu cauru dienu. Visam, kas ir pārmērīgs, ir savas ēnas puses, taču daudzi to neapzinās saistībā ar tehnoloģijām. 

Parasti ikdienā interneta lietotāji pavada vidēji sešas līdz sešas ar pusi stundas tiešsaistē, liecina aptauja, ko 34 valstīs veica patērētāju datu uzņēmums GlobalWebIndex

Dati liecina, ka lietotāji Taizemē, Filipīnās un Brazīlijā pavada tiešsaistē vairāk nekā deviņas stundas diennaktī. 

Un trešdaļa laika tiek pavadīta sociālajos medijos.

Tehnoloģiju ietekme uz mūsu fizisko un garīgo veselību joprojām ir zinātnisko pētījumu objekts.

Pētnieki norāda, ka tehnoloģijas tiek saistītas ar trauksmi, depresiju un interneta atkarības traucējumi mūsdienās jau kļuvuši par medicīnisku diagnozi.

Pusaudži ir neaizsargātākā grupa, kam potenciāli ir lielāka nosliece uz nonākšanu nepatikšanās tiešsaistē. 

Lai gan piekļuve internetam un viedtālruņu izplatība pasaulē joprojām paplašinās, taču pamazām parādās pretestība  nemitīgai dzīvei tiešsaistē. 

Saskaņā ar GlobalWebIndex datiem, septiņi no desmit interneta lietotājiem Apvienotajā Karalistē un ASV apgalvo, ka ir izmēģinājuši "tehnoloģiju diētu" vai pilnīgu "digitālo detoksu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu