Tramps: Ja es nebūtu prezidents, Āzijā jau būtu karš ar Ziemeļkoreju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps un Kims Čenuns.
Donalds Tramps un Kims Čenuns. Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņoja, ka pašlaik notiek sarunas par to, kur varētu notikt viņa otrā tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, kā arī piebildis, ka "tagad Āzijā būtu smuks, liels un trekns karš ar Ziemeļkoreju, ja es nebūtu ievēlēts par prezidentu".

"Mēs vedam sarunas par vietu," sacīja Tramps žurnālistiem Baltajā namā.

"Tā tiks paziņota droši vien ne tik tālā nākotnē. Viņi grib tikties un mēs gribam tikties, un redzēsim, kas notiks," teica ASV prezidents.

"Mums ir ļoti labs dialogs ar Ziemeļkoreju," viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka Tramps otrdien paziņoja, ka saņēmis "lielisku vēstuli" no Kima, kā arī cildināja abu attiecības.

Savukārt ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo ceturtdien pauda optimismu, ka drīzumā varētu notikt otrs ASV un  Ziemeļkorejas  samits, tomēr izteica šaubas par to, ka tajā varētu tikt noslēgta būtiska vienošanās.

Jau vēstīts, ka pirmais Trampa un Kima samits notika jūnijā Singapūrā, un pēc tā tika paziņots, ka Phenjana apņēmusies veikt kodolatbruņošanos.

Tomēr kopš Singapūras samita Vašingtonas un Phenjanas kodolsarunas ir iestigušas. ASV vēlas, lai  Ziemeļkoreja iesniedz detalizētu kodolobjektu un raķešu objektu uzskaitījumu, kas potenciālās vienošanās ietvaros tiktu inspicēti un demontēti, savukārt  Ziemeļkoreja  uzstāj, ka vispirms ir jāatceļ sankcijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu