Pec traģēdijas Polijā VUGD pārbaudīs "izlaušanās spēļu" telpu drošību Latvijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Piemiņas vieta pie izklaides kompleksa.
Piemiņas vieta pie izklaides kompleksa. Foto: AP/Scanpix

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) lēmumu pārbaudīt "izlaušanās spēļu" telpu drošību pieņēmusi pēc traģiskā negadījuma pagājušās nedēļas nogalē Polijā, kur šīs spēles laikā gāja bojā piecas pusaudzes, šovakar vēsta LNT ziņas.

VUGD sola tuvāko trīs nedēļu laikā apzināt spēļu norises vietas un pārbaudīt, vai telpas ir aprīkotas ar ugunsdzēšamajiem aparātiem, vai ir evakuācijas un rīcības plāns ugunsgrēka gadījumam.

"Escape games'' jeb "Izlaušanās spēles" ir pieprasītas arī Latvijā un asu izjūtu cienītāju netrūkst, atzīst "kvesti.lv" pārstāvis Dzintars Larčiks. Spēles dalībnieki tiek ieslēgti kādā telpā un tiem stundas laikā jāatrod norādes viņu izkļūšanai. Lai radītu spriedzi, nereti tiek izmantoti gaismas un skaņas efekti.

''Piemēram, jūs esat nonākuši maniaka ķetnās un jums jāuzmin, pirms viņš atnāk atpakaļ. Īpaši pieprasītas ir spēles, kas veidotas, izmantojot populāru filmu elementus, piemēram "Titāniks" vai "Zāģis"," atzina Larčiks.

Tomēr nekādas īpašas prasības telpu piemērošanai šādu spēļu rīkošanai nav nepieciešamas. VUGD pārstāve Gunita Sudāre skaidro, ka reaģējot uz traģisko notikumu Polijā, kur ugunsgrēkā šādā spēlē gāja bojā piecas pusaudzes, ugunsdrošības uzraugi arī Latvijā veiks kontroles. VUGD pārbaudīs spēļu telpu atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Spēļu organizatori gan ir pārliecināti, ka Latvijā līdzīga traģēdija nevarot notikt - spēles tiekot uzraudzītas ar videonovērošanas un rācijas palīdzību, un pie pirmā lūguma spēle tiek apturēta. ''Šeit nekas tāds nav noticis un nevar notikt, jo spēlētāji visu laiku tiek uzraudzīti, visur ir kameras, tas nav iespējams,'' norāda Larčiks.

"Izlaušanās spēles" Latvijā piedāvā vairāk nekā 30 uzņēmumi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu