Deviņus gadus veca puisēna saprātīgā rīcība izglābj purvā apmaldījušos bērnu bariņu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Purvs
Purvs Foto: Kaspars Nordens/LETA

Ceturtdien, 10. janvārī, kāds deviņus gadus vecs puisēns, saprātīgi rīkojoties un nekrītot panikā, izglābies pats un izglābis kādā Igaunijas dienvidos esošā purvā apmaldījušos bērnu bariņu, vēsta portāls "Postimees". 

Atbildīgās iestādes sociālajos tīklos pavēstījušas, ka baisais atgadījums sācies ceturtdien vakarā, kad Trauskmes centrā saņemts zvans no kāda bērna, kurš bija ļoti nobijies: "Mēs esam apmaldījušies mežā!" 

Pazuduši septiņi bērni. Izrādījies, ka bērni bijuši pārgājienā uz purvu, bet atbildīgais par bērniem pirms došanās mājup, atļāvis pastaigāties bez uzraudzības.

Bērni aizgājuši tik tālu, ka nav spējuši atrast ceļu atpakaļ. 

Bērni klīduši vairākas stundas, kamēr viens no viņiem - deviņus gadus vecais Stenars - piezvanījis uz Trauksmes centru un pavēstījis, ka viņa nezina, kur atrodas, redz tikai laipu taciņu. 

Fonā palīdzības centra darbinieki dzirdējuši citu bērnu raudas - kāds sūdzējies par to, ka ir izsalcis, bet cits paudis bažas, ka tumsā viņiem varētu uzbrukt lācis. Bērni bijuši ļoti pārbijušies un neziņā, kas ar viņiem notiks tālāk. 

Stenars, kurš sazinājās ar policiju, saglabāja mieru un darīja visu, ko Trauksmes centra dalībnieki ieteica: turēja draugus vienuviet, lai kāds nenoklīst un gāja pa pēdām sniegā līdz pirmajam soliņam vai pārgājienu namiņam. 

Satumsa, bija auksts. Stenara telefona akumulators bija gandrīz izlādējies, tāpēc operators ieteica zēnam starp pārtraukumiem turēt telefonu siltumā. Puisēns tā arī darīja. 

Robežsargi devās pretī bērniem un atrada tos nogurušu, bet priecīgus. 

Kad viņiem šķitis, ka šis biedējošais gadījums beidzies labi, izrādījies, ka divi bērni tomēr no grupiņas ir noklīduši. Robežsargi sākuši meklēt purvā siltuma avotus ar termokamerām, bet tos nav izdevies atrast, virzoties tālāk, viņi saukuši bērnus, kamēr tie atsaukušies. 

Siltajā robežsargu autobusā bērni nomierinājušies. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu