Liela daļa ceļu satiksmes negadījumu Islandē notiek ziemeļblāzmas dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļblāzmu vislabāk ir vērot, pirmkārt, ziemeļu puslodē un, otrkārt, nomaļās vietās, kur netraucē pilsētas gaismas piesārņojums. Tādēļ Islande tam ir kā radīta, tomēr policija ir noraizējusies par nu jau pārāk lielo tūristu interesi, vēsta raidījums 900 sekundes. 

Islande, kas atrodas pie pašas polārā loka malas, ir viena no labākajām vietām pasaulē, lai vērotu ziemeļblāzmu. Tūristi no visas pasaules dodas Islandes neskartajām platībām, lai atrastu labāko vietu neparastās dabas parādības vērošanai, tomēr par to bažīgi kļuvuši likumsargi.

Laikapstākļi ziemas laikā mainās visai krasi un spēcīga snigšana vai sals var pamatīgi izbojāt atpūtas braucienu uz nomaļākiem ceļiem. Par to arī atgādina policijas darbinieki, uzsverot, ka braukšana nakts vidū, kopā ar šoferu skatīšanos debesīs ir nevēlams savienojums.

Foto: Neparasta parādība: Debesīs vienlaicīgi vērojama ziemeļblāzma un varavīksne

Liela daļa ceļu satiksmes negadījumu Islandē atgadās tieši ārvalstu pilsoņiem, bieži vien nakts laikā. Cilvēki no siltākām zemēm dodas apskatīt zaļi dzeltenās gaismas spēles, tomēr nevar tikt galā ar slideno ceļu vai spēcīgo vēju.

Cilvēki arī atzīst, ka galvenais ceļš, kas savieno salas piekrastes pilsētas varētu tikt pielāgots lielākai satiksmei, jo bieži vien tieši šaurā brauktuve un tilti ir iemesls negadījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu