Kokneses kokaīna lietā aizturētais: Mani par narkobaronu jau iesaukuši (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kokneses novadā konfiscētais kokaīns
Kokneses novadā konfiscētais kokaīns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kokaīna rekordkravas sargs, vai vienkārši kurinātājs, kuram pagadījās būt neīstajā vietā un laikā, kad kādā fermā Koknesē notika starptautiska narkotiku apkarošanas operācija. "LNT Ziņas" uzklausīja vienu no šajā lietā aizturētajiem, kuram tagad noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Operatīvo darbību rezultātā Latvijā tika aizturētas piecas personas. Trīs apcietinātas, divas palaistas uz brīvām kājām. Un viens no šiem atbrīvotajiem ir Imants Bunga.

» Ekvadoras policija: Kokneses saimniecība bija "loģistikas centrs" narkotiku izplatīšanai Eiropā

"Par narkobaronu jau ir iesaukuši, te jau smejas, cik tad miljonus nopelnīji," saka Bunga.

Pēc Ekvadoras likumsargu paziņotā, Imants esot bijis tas, kurš stāvējis uz vakts, proti, apsargājis kokaīnu.

Foto: Policija informē par līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā

"Es tur vispār neko nezinu, ne es tās kastes biju redzējis, nekā… Mēs jau tikai strādnieki. Ej nu taisnojies, ka neko neredzēju, neko nezināju. Apsūdzētais es tāpat esmu pēc diviem pantiem…" stāsta Bunga.

Vaicāts, kāds viņam tagad ir drošības līdzeklis, Bunga atbild: "Dzīvesvietas nemainīšana, komandantstundas un atzīmēšanās reizi nedēļā Aizkrauklē."

LNT Ziņas Imantu satika ar pastkastīti padusē. To nesa, lai uzstādītu ceļa galā. Ziemā ceļi aizput, iebraukt nevar un pastniecei grūti pie viņa mežā tikt. Taču korespondence, viņš pieļauj, tagad nākšot regulāri.

"Telefons man konfiscēts, telefona nav, jāuzliek, lai papīrus saņemu, citādāk, ja laikā neieradīšos, tad uzreiz pateica, ka esmu aizturētais, atkal atbrauks puiši no Rīgas," stāsta Bunga.

Imants stāsta savu versiju, ko īsti fermā darījis, tostarp liktenīgajā aizturēšanas rītā. Viņš ar fermas īpašnieku Andri Elstu ir seni paziņas un piestrādājis pie viņa ik rītu par kurinātāju.

"Mums bija sarunāts, ka es tagad ziemā kurināšu. Klasesbiedrs ir klasesbiedrs, labi, piekritu. Pirmdien – es nezinu, kas tur bija, es nezinu, kad viņi to preci, kastes ieveduši, pirmdien noteikti vakarā, jo pa dienu nekā nebija, jo tur biju cehā iegājis. Otrdien, kad aizgāju, tikko paspēju iekurināt un aizgāju pēc malkas, mani pie sienas vīriņi ar automātiem. Operatīvie visu laiku staigādami apkārt un runāja, cik ilgi mēs banānus skaitīsim. Derēsim līdz cikiem."

"Sapratu, ja ir runa par kastēm, ir liela šmuce," atminas Bunga. Par narkotikām neesot nojautis.

Imants Bunga pieļauj, ka arī apcietinātais fermas īpašnieks Andris Elsts neko nav nojautis. Visticamāk, vien esot izpalīdzējis senam paziņam – Agrim Vaivodam, kurš arī ir starp aizturētajiem.

Vaicāts, kāda, viņaprāt, Vaivodam bijusi loma, Bunga atbild: "It kā ar viņa firmas mašīnu vesta prece, viņš tur bija dispečers. Nu jā, pārvadājumu firma. Viņi pa visu Eiropu brauc. Es nezinu, viņi zināja, vai nē, kas tajās kastēs ir iekšā. Bet fakts ir tāds."

Apcietināts ir arī fermas īpašnieka Andra krustdēls Edgars Elsts. Par viņa lomu Imants rausta plecus.

"Man liekas arī Elste neko nezināja, tur bija, palūdza to preci, labi kastes…Tas, kā es būtu labam kaimiņam aizietu un somu aiznestu, un palūgtu – paturi, es kaut kur aiziešu, lai pastāv pie tevis, pēc stundas vīriņi klāt. Nu un tu zinātu, kas tajā somā…Neviens jau nevienā precē nelīdīs iekšā. Neplēsīs kastes vaļā," norāda Bunga.

Kokaīna lietā aizturētajiem tagad draud 15 gadi aiz restēm. Vai lietā ir vēl kādas aizturētās personas, jaunu ziņu no policijas nav.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu