Par taksista aplaupīšanu diviem vīriešiem piespriež nosacītu brīvības atņemšanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taksometrs. Ilustratīvs attēls.
Taksometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Diāna Lozko/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu diviem vīriešiem par to, ka 2017. gada 17. jūlijā Vecrīgā, netālu no viesnīcas "Metropole", viņi aplaupīja kādu taksometra vadītāju, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tajā norādīts, ka abi vīrieši piegāja pie taksometra vadītāja un lūdza viņus aizvest uz Ķengaragu, taču tad, kad vadītājs sāka braukšanu, abi vīrieši no viņa pieprasīja desmit eiro katram, pretējā gadījumā piedraudot, ka paziņos atbildīgajām iestādēm, ka taksometra pakalpojumi tiek veikti bez atbilstošas licences.

Taksometra vadītājs nevēlējās pildīt šīs prasības, tādēļ apturēja automašīnu pie viesnīcas "Metropole" un lūdza abus dzērušos vīriešus izkāpt. Tā vietā, lai paklausītu šofera prasībām, abi vīrieši sāka plēst vadus starp automašīnas sēdekļiem un aplaupīt vadītāju, tostarp nolaupot mobilo telefonu, saulesbrilles un maku. Vadītājs centās vīriešiem pretoties, taču viens no viņiem šoferim iesita pa seju, kā arī lika no pirksta novilkt sudraba gredzenu, kas arī tika nolaupīts.

Tiesa abus vīriešus atzina par vainīgiem celtajā apsūdzībā un vienam no viņiem piesprieda gadu ilgu nosacītu brīvības atņemšanu, bet otram pusotru gadu ilgu nosacītu brīvības atņemšanu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 2017. gada 21. jūlijā Valsts policija izplatīja paziņojumu, lūdzot sabiedrības palīdzību divu vīriešu, kuri aplaupīja taksometra vadītāju, atrašanā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu