Rīgas zoodārzā piedzimuši karošknābju mazuļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Lielkalns/Rīgas Zoodārzs

Rīgas zoodārza flamingu mājā priecīgs notikums - balto karošknābju savītajās ligzdās nu čiepst vairāki mazuļi, vēsta Zoodārza "Facebook" ieraksts.

Flamingu mājā mītošo karošknābju barā vērojama liela rosība - baros dzīvojošie baltie bridējputni ar paplatinātiem knābju galiem ("karotēm", no kā arī cēlies sugas nosaukums) pagājušā gada nogalē cītīgi sabūvējuši vairākas ligzdas, kurās jau var dzirdēt mazuļu čiepstēšanu.

Acīgākie apmeklētāji var pamanīt, ka laiku pa laikam no kādas ligzdas pastiepjas drebelīgs kakls ar galvu un tievu, garu knābi "bez karotītes" galā un mēģina izprasīt no vecākiem garšīgu pussagremotas barības porciju.

Tas nozīmē, ka vecākiem sākas nopietns darba periods, lai sagādātu barību mūžam izsalkušajiem mazuļiem. Savukārt apmeklētājiem ir lieliska iespēja ilgstoši vērot karošknābju bara intensīvo darbošanos.

Sākumā putnēniem ir garš knābis bez paplatināta gala jeb "karotītes", taču, augot lielākiem, tā sāk veidoties. Apmēram mēneša vecumā, kad jaunie putni atstāj ligzdu, tiem jau knābja galā izveidojusies kārtīga "karotīte".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu