Strēlnieks un Bertāns varētu palīdzēt izlasei svarīgajā mačā pret Melnkalni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlase svarīgajā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Melnkalnes valstsvienību varētu palīdzēt gan Jānis Strēlnieks, gan Dairis Bertāns, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Netiek arī izslēgts, ka Bertāns kopā ar izlasi varētu būt arī 22.februāra spēlē Rīgā pret Spāniju, kamēr izšķirošā cīņa izbraukumā pret Melnkalni notiks 25.februārī.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un Eiropas Basketbola līgu savienības (ULEB) ķīviņu dēļ Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā regulāri notiek Eirolīgas mači, kā rezultātā vairāki vadošie Latvijas spēlētāji nevar palīdzēt izlasei.

Tomēr 25.februāra cīņa pret Melnkalnes basketbolistiem Latvijas valstsvienībai būs ļoti svarīga, jo abas komandas sadalīs ceļazīmi uz Pasaules kausu. 21.februārī ULEB Eirolīgā mači būs Daira Bertāna (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia"), Jāņa Strēlnieka, Jāņa Timmas (abi - Pirejas "Olympiakos"), Anžeja Pasečņika (Grankanārijas "Herbalife") un Rolanda Šmita (Barselonas "Lassa") pārstāvētajām vienībām, bet 22.februārī spēle būs Žanim Peineram (Stambulas "Dariššafaka Tekfen").

Pēc tam ULEB Eirolīga atsāksies 28.februārī.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Bertāns varētu piedalīties abās februāra spēlēs, kamēr pret Melnkalni gatavojas palīdzēt arī Strēlnieks.

Tikmēr sarežģītāka situācija ir ap Pasečņiku, kuru Spānijas klubs "Herbalife" nelabprāt laiž uz valstsvienību.

Tiesa, sagaidāms, ka Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpinās komunicēt ar klubiem, lai iegūtu pēc iespējas vairāk pašmāju vadošos spēlētājus.

I grupas kopvērtējumā pēc desmit kārtām līdere ar astoņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar sešām uzvarām seko Melnkalne un Latvija, kamēr Ukrainai ir piecas uzvaras. Savukārt pēdējā, sestā, ar diviem panākumiem ir Eiropas čempione Slovēnija.

Ja Latvijas izlase uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai ceļazīmes iegūšanai derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši zaudēs spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainas basketbolistus, Latvijai pret melnkalniešiem būs nepieciešama uzvara ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu