''Ventspils'' pārspēj Siliņa pārstāvēto ''Sidigas'', nodrošinot arī dalību FIBA Eiropas kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas čempione "Ventspils" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas A apakšgrupas pēdējās kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 106:102 (23:26, 24:24, 15:15, 28:25, 16:12) pagarinājumā uzvarēja latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Itālijas vienību Avelīno "Sidigas".

(Pievienota 2.rindkopa un Siliņa statistika.)

Latvijas čempioni sev arī nodrošinājuši dalību kontinenta ceturtajā spēcīgākajā klubu turnīrā FIBA Eiropas kausā.

"Ventspils" sastāvā rezultatīvākais 27 punktiem bija Rihards Lomažs, kamēr pa 16 punktiem pievienoja Māris Gulbis un Ingus Jakovičs, bet Āronam Džonsonam 13 punkti un 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Sidigas" rindās lielisku maču aizvadīja Kalebs Grīns, kuram 39 punkti, bet 29 punktus pievienoja Kaifers Saikss. Savukārt Siliņš šajā spēlē izcēlās ar deviņiem punktiem.

Maču Latvijas komanda sāka apņēmīgi un pēc Džonatana Erledža un Ronalda Zaķa veiksmīgajiem uzbrukumiem grozam izvirzījās vadībā ar 4:0. Pēcāk grozam sekmīgi sāka uzbrukt arī "Sidigas" spēlētāji, turklāt pirmās ceturtdaļas vidū arī viņi pirmo reizi izvirzījās vadībā. Iniciatīva pamazām bija pārgājusi viesu pusē, kuri pusotru minūti līdz ceturkšņa beigām panāca jau 24:18, tomēr pirmajā atpūtā viņi devās ar trīs punktu pārsvaru (26:23).

Savukārt pēc Ingus Jakoviča precīzā trejača otrās ceturtdaļas otrajā minūtē "Ventspils" izlīdzināja rezultātu, tomēr uzreiz pēc tam ar trāpīgu trīspunktnieku atbildēja arī "Sidigas". Pretinieki visu laiku atradās nelielā vadībā, tomēr pirmā puslaika beigās ventspilniekiem izdevās neliels izrāviens, un Lomažs ar tālmetienu panāca 39:37, tomēr uzreiz pēc tam ar trīs punktu gājienu atbildēja Siliņš.

Līdz lielajam pārtraukuma turpinājās sīva un rezultatīva cīņa, bet pirmās 20 minūtes ar trīs punktu vadību noslēdza "Sidigas" (50:47).

Otrā puslaika ievadā turpinājās abu komandu iesāktais, jo laukumā bija sīva spēkošanās. Tomēr neliels pārsvars tāpat piederēja Avelīno vienības basketbolistiem, kuri spēja iegūt piecu punktu vadību (62:57). Turpinājumā "Ventspils" visu laiku bija spiesta atrasties iedzinējos. Lai arī vairākkārt izdevās panākt neizšķirtu, izvirzīties vadībā mājiniekiem nekādi nesanāca.

Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Māris Gulbis ar svarīgu tālmetienu panāca 80:80, taču pēc tam atkal "Sidigas" iemeta tālmetienu un vadību atguva. Galotnē pretinieki spēlēja ļoti veiksmīgi, trāpot svarīgus metienus, tomēr īsi pirms noslēdzošās minūtes sākuma Lomažs grozā raidīja vēl vienu trejaci un panāca 87:88, bet pēc tam rezultatīvais Grīns ar pustālo metienu palielināja viesu pārsvaru līdz trim punktiem.

Turpinājumā noteikumi jau tika pārkāpti pret ventspilnieku leģionāru Āronu Džonsonu, kurš pirmo "sodiņu" trāpīja un otro ne, taču pirmais pie atlēkušās bumbas bija Usmans Dramē, kurš ar metienu no groza apakšas 29 sekundes pirms beigām panāca neizšķirtu 90:90. Pēcāk "Ventspils" aizsardzībā nospēlēja veiksmīgi, tomēr atlikušajās 6,3 sekundēs nespēja izraut uzvaru, tāpēc duelis turpinājās pagarinājumā.

"Ventspils" papildus piecas minūtes sāka ļoti veiksmīgi, jo ieguva piecu punktu vadību (99:94), ko turpmākajās minūtēs arī nosargāja, bet "Sidigas" basketbolistiem bija tiesības uz pēdējo uzbrukumu, tobrīd rezultātam esot 104:101 par labu Latvijas čempioniem. Saikss tika pie diviem soda metieniem, no kuriem pirmo viņš iemeta, bet otro nē. Atlēkušo bumbu ventspilnieki nesavāca, bet tieši Siliņš varēja izraut viesiem uzvaru, taču viņa tālmetiens par mata tiesu lidoja grozam garām. Pēc tam Gulbis 4,1 sekundi pirms beigām iemeta abus "sodiņus" un garantēja mājiniekiem uzvaru ar 106:102.

Siliņš šajā mačā laukumā pavadīja 37 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no septiņiem tālmetieniem, bet vienīgais divpunktnieks lidoja mērķim secen. Vēl latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens un viena piezīme.

Iepriekšējā mačā piedzīvotais zaudējums 73:82 Krievijas klubam "Ņižņij Novgorod" kurzemniekiem dzēsa cerības uz FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru.

Turpretī "Sidigas" komandai otrdien bija vajadzīga uzvara, lai sasniegtu izslēgšanas turnīru. Šī vienība, kas šosezon saskārusies ar finansiālām problēmām, Čempionu līgā sezonu noslēdza ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, bet visu turnīru ietvaros tai ir septiņu neveiksmju sērija.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē 21.novembrī ventspilnieki negaidīti pārspēja Itālijas komandu viesos ar rezultātu 88:74.

Tikmēr citos šīs grupas mačos Francijas čempione "Le Mans" savā laukumā ar rezultātu 88:79 (17:18, 17:17, 27:24, 15:17, 12:3) pagarinājumā pieveica Vloclavekas "Anwil" no Polijas, kas ventspilniekiem priekšlaicīgi nodrošināja dalību FIBA Eiropas kausā. Vēl vienā cīņā Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" viesos ar 85:59 (17:18, 22:15, 31:15, 15:11) uzvarēja grupas pastarīti Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas.

A grupas kopvērtējumā ar 12 uzvarām 13 spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kam ar deviņiem panākumiem seko Bandirmas "Banvit", bet pa pa septiņām uzvarām 14 mačos guva "Le Mans" un "Ņižņij Novgorod", šim četriniekam nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā. Piektā arī ar septiņiem panākumiem bija Avelīno "Sidigas", kam ar sešām uzvarām sekoja "Ventspils". Septītajā pozīcijā ar piecām uzvarām noslēgumā bija Vloclavekas "Anwil", bet pēdējo vietu ar trim uzvarām tikmēr ieņēma Ludvigsburgas "MHP Riesen".

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Siliņš "Sidigas" rindas papildināja pirms divām nedēļām, pārejot no citas Itālijas komandas Triestes "Alma". Pagājušajā nedēļā viņš debitēja FIBA Čempionu līgā, grozā raidīdams piecus tālmetienus un gūdams 15 punktus.

Pēdējā laikā piedzīvotās neveiksmes Avelīno komandai gan netraucē ieņemt ceturto vietu Itālijas A sērijā, kura Siliņa pārstāvētā komanda 18 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras.

Savukārt "Ventspils" komanda "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējumā ar 19 uzvarām 20 mačos ir līderpozīcijā.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu