UEFA Čempionu līga atgriežas ar pirmajām 1/8 fināla cīņām

Futbols ir atgriezies!
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Šovakar ar diviem mačiem tiks dots starts UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālam, kurā dalību turpina tikai turnīra spēcīgākās komandas. 

Šovakar laukumā dosies divi pirmie izslēgšanas turnīra pāri - futbola klubs AS "Roma" savā laukumā uzņems Portugāles vienību "Porto", savukārt Mančestras "United" vienība spēkosies ar Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain". Paredzams, ka abas spēles sāksies plkst. 22:00 pēc Latvijas laika. 

AS "Roma" - "Porto"

Šajā duelī laukumā tiksies D grupas labākā komanda ("Porto") un G grupas otrās vietas ieguvēja (AS "Roma"). Portugāles vienība savā apakšgrupā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Sešās spēlēs tā izcīnīja piecas uzvaras, kā arī vienu reizi nospēlējot neizšķirti. Kopumā komanda sakrāja 16 punktus. Savukārt, Romas komanda sešās spēlēs spēja izcīnīt trīs uzvaras, taču arī trīsreiz atzina pretinieku pārākumu. Ar izcīnītajiem deviņiem punktiem tai pietika, lai iekļūtu Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā. 

Iepriekšējos četros mačos, kad abas vienības ir tikušās savā starpā, pārsvars pieder portugāļiem. Tā divas reizes ir svinējusi uzvaru, kā ari divas reizes abas komandas ir nospēlējušas neizšķirti. Jāpiemin, ka "Porto" vienība pēdējās četrās spēlēs pret "Roma" komandu ir spējusi gūt sešus vārtus, bet romieši tikai vienus. 

Par šī pāra galvenajiem favorītiem tiek uzskatīti portugāli, taču Romas komanda ir spējīga parādīt konkurētspējīgu sniegumu. Ļoti svarīgi romiešiem būs "atslēgt" "Porto" komandas aizsardzību, jo šajā turnīrā tā demonstrē ļoti labu sniegumu. Sešās spēlēs "Porto" ielaida tikai sešus vārtus, bet kopumā iesita 15. 

Mančestras "United" - Parīzes "Saint-Germain"

Otrajā duelī laukumā tiksies H grupas otrās vietas ieguvēja ("United") pret C grupas līdervienību ("PSG"). Šis pāris noteikti ir uzskatāms par īstu saldo ēdienu futbola līdzjutējiem, taču Parīzes komandai nevarēs palīdzēt tās līderi - Neimars un Kavani, kuri traumu dēļ nevarēs iziet laukumā. 

Parīzes klubs tikai ar 11 punktiem spēja izcīnīt pirmo vietu grupā, trīsreiz izcīnot uzvaras, ka arī divreiz cīnoties neizšķirti. Anglijas komanda sešās spēlēs spēja izcīnīt trīs uzvaras, kā arī reizi cīnīties neizšķirti, kas tai ļāva ar 10 punktiem iegūt otro ceļazīmi H apakšgrupā. 

Dotajā brīdī par šī pāra galvenajiem favorītiem ir uzskatāmi "United" futbolisti, kuri jaunā galvenā trenera klātbūtnē rāda labu sniegumu. Protams, žēl, ka neredzēsim abas komandas stiprākajos sastāvos, kas šo dueli padarītu vel interesantāku, taču "PSG" vienību nedrīkst nenovērtēt arī bez tās līderiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu