Latvijas basketbola līgu direktors Bērziņš atzinīgi vērtē aizvadīto Zvaigžņu spēli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Basketbola savienības līgu direktors Edgars Bērziņš piedalās preses konferencē, kurā informē par "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgu.
Latvijas Basketbola savienības līgu direktors Edgars Bērziņš piedalās preses konferencē, kurā informē par "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš pozitīvi vērtē Igaunijas pilsētā Tartu aizvadīto Zvaigžņu spēli un atklāja, ka "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālturnīra vieta tikusi izvēlēta, neizšķirta balsojuma rezultātā veicot izlozi, vēstī Latvijas Basketbola savienības mājaslapa.

Tartu aizvadītajā paraugmačā apvienotā čempionāta komanda ar 111:105 uzvarēja Somijas līgas zvaigžņu vienību.

"Eksperiments ar vietas izvēli attaisnojās, jo Tartu halle tika izpārdota, bet spēles laikā valdīja svētku gaisotne," atzina Bērziņš.

Kaut arī Zvaigžņu spēle tika aizvadīta kopā ar Somijas komandu, Bērziņš norādīja, ka to pagaidām nevar uzskatīt par pirmo soli ceļā uz kopīgas līgas izveidi. "Latvijas un Igaunijas līgu apvienošana notika ļoti īsā laikā, tāpēc vēl ir daudz aspektu, kuros varam kļūt labāki. Vispirms paveiksim šos mājas darbus un tikai tad domāsim par iespējām paplašināties."

Pagājušajā nedēļas nogalē kļuva zināms, ka Latvijas-Igaunijas līgas pirmās sezonas finālčetrinieka turnīrs notiks kaimiņvalsts čempiones Tallinas "Kalev"/"Cramo" mājvietā.

Bērziņš uzsvēra, ka finālčetrinieka norises vietu lēma, balstoties uz to, ka prioritāte piešķirama kandidatūrai, kas piedāvā labākos noteikumus.

"Interesi rīkot finālčetrinieka turnīru izrādīja "Ventspils", "VEF Rīga" un "Kalev"/"Cramo" komandas. Ventspils un Tallinas piedāvājumi bija līdzvērtīgi, bet valdes balsojums beidzās neizšķirti," skaidroja Bērziņš. Lai pieņemtu lēmumu, tika veikta izloze, jo līgas statūtos pagaidām nav atrunāts lēmuma pieņemšanas veids šādā situācijā.

Savukārt apvienotā čempionāta norisi Bērziņš vērtē pozitīvi. "Saprotama izspēles sistēma - visām komandām vienāds spēļu skaits. Daudz interesantu spēļu. Intriga ir gan turnīra tabulas galvgalī, gan cīņā par tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā."

Bērziņš arī atzina, ka vēl ir daudz darāmā, lai uzlabotu turnīra organizatorisko līmeni un palielinātu popularitāti. "Apkoposim mūsu klubu pārstāvju ieteikumus, uzklausīsim igauņu kolēģus un kopā lemsim par nākotni."

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu