"Rīgas satiksmes" kriminālprocesā tiek vērtēta arī ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Rīgas satiksmes" zemās grīdas tramvajs; ilustratīvs foto.
"Rīgas satiksmes" zemās grīdas tramvajs; ilustratīvs foto. Foto: LETA

Kriminālprocesu saistībā ar trim SIA "Rīgas satiksme" veiktajiem iepirkumiem tiek vērtēta arī iespējama ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Pēc kratīšanām un aizturēšanām pagājušā gada nogalē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informēja, ka iesaistītajiem inkriminē kukuļdošanu, kukuļņemšanu un netīrās naudas atmazgāšanu.

Taču tagad tiekot vērtēta arī iespējama dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana.

Tā izraisījusi smagas sekas, proti, "Rīgas satiksmes" iepirkumos radies sadārdzinājums vairāku miljonu eiro apmērā. Visdrīzāk, šis pants tiek attiecināts kādam vai abiem "Rīgas satiksmes" darbiniekiem.

» Raidījums: Vairāki RD darbinieki saņēmuši algu arī "Rīgas satiksmē"

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem - par 2016. gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013. gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013. gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu