Čakša tomēr nolēmusi nekandidēt EP vēlēšanās (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anda Čakša
Anda Čakša Foto: Zane Bitere/LETA

Bijusī veselības ministre, tagadējā Saeimas deputāte Anda Čakša (ZZS) tomēr nolēmusi nekandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, aģentūrai LETA apliecināja politiķe.

Iepriekš bija paredzēts, ka Čakša startēs EP vēlēšanās Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) sarakstā ar trešo kārtas numuru.

Tomēr politiķe skaidroja, ka vairāku iemeslu dēļ pieņēmusi lēmumu tomēr nekandidēt šajās vēlēšanās. Viņa teica, ka tas saistīts ar smago iepriekšējo periodu veselības ministres amatā, kā viņai ir daudz darāmā nacionālā līmenī kā Saeimas deputātei.

Parlamentāriete norādīja, ka Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā kopā ar kolēģiem strādās pie jautājumiem, kas skar gan veselības, gan labklājības sfēru - sociālās rehabilitācijas jomā un saistībā ar invaliditāti no bērnības.

Tāpat politiķe pauda, ka sekos līdzi, lai veselības nozarē turpinātos reformas un tiktu rasti iepriekš paredzētie līdzekļi. Komisijā tikšot arī strādāts pie jautājumiem par e-veselības darbību, kā arī cenu samazināšanas panākšanu kompensējamiem medikamentiem, sacīja bijusī veselības ministre.

Kā vēstīts, šodien tika arī pavēstīts, ka ZZS līderi EP vēlēšanās būs Saeimas deputāti, bijušie ministri Dana Reizniece-Ozola un Raimonds Bergmanis, kā arī bijušais Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Ringolds Arnītis.

Tālāk sarakstā sekos Daugavpils universitātes prorektors Arvīds Barševskis, Saeimas deputāts Viktors Valainis un Latvijas Nedzirdīgo savienības sociālo pakalpojumu nodaļas vadītājs Edgars Vorslovs, Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas Institūta vadītāja Ņina Linde, žurnāla "Vides Vēstis" redaktore Anitra Tooma un biznesa menedžere Anna Poindere.

No ZZS uz EP kandidēs arī Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede, bijušais deputāts Guntis Kalniņš, students Mārtiņš Toms Stakss, Jēkabpils pašvaldības vadītāja vietniece Līga Kļaviņa, par projektu vadību Valsts izglītības attīstības aģentūrā atbildīgais Artūrs Strautmanis, uzņēmēja Harita Tohme un Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

EP vēlēšanas notiks maija nogalē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu