Ieliņu Parīzē "apsēduši" labākā "Instagram" foto meklētāji (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda bruģēta iela Parīzē kļuvusi par milzu hitu sociālajā vietnē "Instagram" un nevar vien atkauties no tūristiem, kas vēlas nofotografēties uz šīs ielas, vēsta raidorganizācija BBC. 

Viss nonācis pat tik tālu, ka konkrētās ieliņas (Rue Cremieux) iedzīvotāji lūguši pilsētas domi rīkoties un ierobežot piekļuvi ielai. 

Kāds pat izveidojis "Instagram" kontu, kurā publicē visas nevēlamās aktivitātes, kas notiek uz šīs ielas.

Tas parāda to, kā ideālas fotogrāfijas meklēšana noved pie problēmām, izteikusies ceļojumu blogere Krisa Mortona. 

Iedzīvotāji lūguši domi izveidot vārtus, ko būtu iespējams aizvērt noteiktā laikā -  vakaros, nedēļas nogalēs, kā arī saulrieta un saullēkta laikā.

Kāds ielas iedzīvotājs stāstījis radiostacijai "France Info": "Mēs ēdam pusdienas, bet ārpusē cilvēki fotografējas, filmējas. Notiek skaļas vecmeitu un vecpuišu ballītes! Tas ir nogurdinoši!"

Ceļojumu blogere norādījusi, ka sastapusies ar ne visai pieņemamu "Instagram" lietotāju uzvedību, apmeklējot skaistas vietas Islandē, Venēcijā, Maču Pikču un Peru. 

"Fotogrāfiju uzņemšana nav problēma, ja tas iedvesmo cilvēkus ceļot un apmeklēt jaunas vietas," viņa teikusi, piebilstot, ka "ielaušanās privātīpašumā, labākā kadra medīšana, traucējot citiem, gan nav pieņemama."  

"Dariet to, bet ievērojot cieņu pret īpašumu, apkārtējo vidi un citiem tūristiem," sacīja blogere. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu