Ilze Jurkāne par vīriešu uzmanību 67 gadu vecumā: Sievietei šajā vecumā var būt attiecības un sekss (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pimrs pāris mēnešiem kļuva zināms, ka finansiste Ilze Jurkāne ir sākusi romantiskas attiecības ar Vācijā dzimušu latvieti, klavieru meistaru un deviņu bērnu tēvu Dāvidu Kļaviņu. Tagad žurnālam "Ieva" Jurkāne komentēja savu attiecību statusu un nerimstošo vīriešu uzmanību.

Finansiste apliecina, ka šobrīd ir šķīrusies no Kļaviņa.

"Esmu sapratusi, ka ilgstošas attiecības ar Dāvidu nevēlos. Taču esmu ļoti priecīga par tiem sešiem mēnešiem, kurus mēs pavadījām kopā. Tāpēc man arī mājās uzradās klavieres. Bet es turpinu iet uz priekšu. Es ticu Dievam un liktenim. Es neiešu meklēties tinderī. Mana satikšanās ar Dāvidu bija ļoti jauka - es pazinu viņa ģimeni, mūsu attiecības bija vērtīgas, es ieguvu zināšanas par mūziku un daudz ko citu. Bet ja nav tās lielās mīlestības... Mīlestību nevar meklēt, tā ir dāvana. Kā taurenītis. Tu vari skriet tam pakaļ, un tu to nenoķersi. Bet, ja tu apsēdīsies, tas atlidos pats un nolaidīsies tev uz pleca," stāsta Jurkāne. 

Kopumā Jurkānei esot bijušas septiņas mīlestības, taču arī šobrīd, 67 gadu vecumā, viņai joprojām tiek pievērsta liela vīriešu uzmanība, lai gan uz jaunu attiecību meklēšanu viņa nekoncentrējas.

"Es nevaru sūdzēties par vīriešu uzmanību. Esmu par to priecīga, bet tad jau redzēs, ko Dievs man ir plānojis. Un, ja nebūs tā vīrieša, kas man lemts, tad nebūs. Par to arī neuztraucos. Nevaru iedomāties, ka es nomērķētu uz vīrieti un tad censtos viņu iegūt.

Man pievērš uzmanību arī precēti vīrieši - bet to robežu es nepārkāpšu. Būsim godīgi - ja manā vecumā vīrietis vēl nav precējies, tad tur kaut kas nav. Ja viņš ir atraitnis vai šķīries, tad viss kārtībā. Es arī esmu atraitne - viens no maniem vīriem ir miris. Tad gan vairs nebiju ar viņu precēta. No manām septiņām mīlestībām divi jau ir miruši. Bet mans ceturtais man sūta virtuālas puķes, kuras pats fotografē.

Viņš bija izcils finansists, satikāmies darbā Citibank, kur mēs strādājām 14 stundu dienā. Mums bija ļoti forša mīlestība. Pēc dažiem gadiem es otro reizi apprecējos un diezgan ātri šķīros, un pa to laiku arī viņš bija apprecējies. Kad izšķīros ar otro vīru, viņš teica: Ilze, ja tu būtu teikusi, ka šķirsies, es nebūtu precējies. Viņš sūta man virtuālas puķes katru piektdienu. Gadiem ilgi," pieredzē dalās sieviete. 

Jurkāne iepriekš bija precējusies ar kādreizējo ārlietu ministru Jāni Jurkānu. Abu laulības izjukšana tika plaši apspriesta dzeltenajā presē - parādījās ziņas, ka Jānim jau apmēram gadu ir attiecības ar citu, precētu sievieti - Rīgas Stradiņa universitātes profesora Pētera Apses sievu, angļu valodas pasniedzēju Lindu Apsi. Tagad gan abiem esot draudzīgas attiecības.

"Vissvarīgākais ir apzināties, kas tu pati esi un kas tev ir svarīgs. Es neļaušu, ka kāds attiecībās mani bremzē, ja kāds gribēs mani padarīt par mājsaimnieci vai gribēs, lai es sēžu pie kājām visu dienu. Es to nevaru. Man jādara arī citas lietas.

Man ar Jāni bija īsta mīlestība - viņš bija mana mūža mīlestība. Līdz šim. Kas vēl man priekšā, es nezinu. Bet es nekautrējos teikt, ka sieviete šajā vecumā var iemīlēties, viņai var būt attiecības un sekss, var būt ļoti pilnvērtīga dzīve.

Sieviete nedrīkst justies kaut kam par vecu. Jo viņa nav par vecu. Īpaši mīlestībai ne. Tai mēs nekad neesam par vecu," tā Jurkāne.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu