Porziņģis: Dončičs līgā ienāca kā gatavs NBA spēlētājs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/AP/ScanPix

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis izteicis atzinīgus vārdus savam komandas biedram Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" rindās Luku Dončiču. Porziņģis uzskata, ka Dončičs līgā ieradās jau kā gatavs NBA spēlētājs. 

"Dončičs līgā ienāca jau kā gatavs NBA spēlētājs. Viņš jau ilgi laiku spēlēja Eiropā visaugstākajā līmenī. To var redzēt," atzinis Porziņģis. 

23 gadus vecais Porziņģis apjomīgā maiņas darījumā pirms aptuveni pusotram mēneša no Ņujorkas "Knicks" pārcēlās uz Dalasas "Mavericks".

Dončičs aizvada lielisku debijas sezonu, taču liepājnieks uzskata, ka slovēnim ir vēl vietas, kur augt un attīstīties. "Protams, ka viņam vēl ir jāapgūst dažādas lietas. Mēs abi vēl esam ļoti jauni. Esmu pārliecināts, ka pēc savas debijas sezonas viņš atgriezīsies vēl labāks un gatavāks," uzskata Porziņģis. 

Latvietis joprojām turpina atlabt no smagās ceļgala traumas, ko viņš guva pagājušā gada februārī. Pēc pievienošanās "Mavericks" komandai Porziņģis atklāja, ka šosezon neplānot atgriezties laukumā.

Savā debijas sezonā Dončičs ir aizvadījis 63 spēles, kuru laikā vidēji spēlē guvis 20,9 puntkus, atdevis 5,6 rezultatīvas piespēles, kā arī izcīnījis 7,4 atlēkušās bumbas. 

"Mavericks" komanda aizvadītajās 67 spēlēs spējusi izcīnīt 27 uzvaras. Dalasas vienība dotajā brīdī ieņem 14. vietu Rietumu konferencē. 

Galerija:Kristaps Porziņģis - jaunais Dalasas "Mavericks" basketbolists

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu