Kādus auto visbiežāk zog Latvijā, Lietuvā un Igaunijā? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Izrauta auto durvju slēdzene; ilustratīvs foto.
Izrauta auto durvju slēdzene; ilustratīvs foto. Foto: VALSTS POLICIJA/Valsts policija

Latvijā un Lietuvā pērn visbiežāk zagtas "BMW" markas automašīnas, taču Igaunijā - "Toyota" markas spēkrati, ziņu aģentūrai BNS pavēstījusi Latvijas Apdrošinātāju asociācija, atsaucoties uz Igaunijas un Lietuvas asociācijām. 

Latvijā pērn apdrošināšanas kompānijas saņēmušas ziņojumus par 256 nozagtiem spēkratiem. Savukārt Igaunijā - par 38.

Taču par zādzību apmēru Lietuvā var spriest vien pēc 2018. gada pirmā ceturkšņa un iepriekšējo gadu datiem.

Viens no iemesliem, kāpēc dati Latvijas un Igaunijā tik ļoti atšķiras, ir tas, ka Latvijā atrodās daudz vairāk luksusa klases automobiļu, kas interesē garnadžus.

Tāpat Latvijā, Lietuvā un Igaunijā atšķiras soda apmērs par auto zādzību - Lietuvā un Igaunijā sodi ir bargāki nekā Latvijā. 

Saskaņā ar apdrošināšanas kompāniju datiem Latvijā par pirmo ceturksni saņēmti 86 iesniegumi par nolaupītiem "BMW" markas auto. Tā pat saņemti 30 'Audi", 29 "Toyota", 22 "Volkswagen" un 12 "Lexus" markas spēkratu iesniegumi.

Savukārt Igaunijā saņemto iesniegumu skaits ir jūtami mazāks. Garnadžu iecienītākās markas -"Toyota", "Renault", "Volkswagen",  un "Mercedes Benz". Par "BMW" markas auto saēnmt viens vienīgs pieteikums.

Lietuvā, saskaņā ar pirmo ceturksni, visvairāk zagtā automašīnas bija "BMW", "Volkswagen", "Audi", "Mercedes Benz" un "Toyota".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu