Kā suni atradināt no vēlmes nogaršot citu dzīvnieku izkārnījumus? Suņu skolas trenera padomi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pavasarī sniegs nokūst, bet tajā atstātie suņu izkārnījumi gan ne, tāpēc, parādoties jau siltākiem saules stariem, laukā paveras acīm netīkams skats. Taču suņu kakas ir ne tikai vizuāli nepievilcīgas - reizēm četrkājainie draugi arī tās vēlas nogaršot.

"Suņu saimniekiem ir jāsaprot, ka laukā atstātie dārgumi - tie sunītim ir vērtīgi informācijas nesēji. Suns to kaku paostīt gribēs un tas nav tik slikti - sliktāk ir tad, ja suns vēlas to dārgumu apēst," stāsta suņa saimniece Olita.

» Kā iemācīt suni nevilkt pavadu? Kinologa padomi mājdzīvnieku saimniekiem

Ar šādu suņa netikumu - vēlmi nogaršot citu dzīvnieku atstātos izkārnījumus - var cīnīties. "PetCity" suņu skolas treneris Ivars Lielpēteris atklāj, ka, principā, suns arī kaku zemē uztvers kā kārumu: "Tāpēc suni var apmācīt, izmantojot īstus kārumus."

"Bet 15 gadu laikā es esmu iemācījies šo problēmu atrisināt ļoti vienkārši - mēs paņemam maisiņu, un to kaku savācam," ar padomu dalās Lielpēteris.

Kā pareizi suni atradināt no kaku ēšanas un ko par to saka veterinārārsts - skaties video!

Video: Kā mājdzīvnieku atradināt no vēlmes nogaršot citu dzīvnieku izkārnījumus? Suņu skolas trenera padomi

Sadarbībā ar "PetCity". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu