Ušakovs pirms atstādināšanas parakstījis rīkojumu par savu aizvietotāju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no labās) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Burovs
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no labās) un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Burovs Foto: Edijs Pālens/LETA

"Latvijas attīstībai" Rīgas domes frakcijas vadītājs Viesturs Zeps aģentūrai LETA atklājis, ka, gatavojoties iespējamajai atstādināšanai no amata, Ušakovs, visticamāk, jau iepriekš parakstījis rīkojumu, kas nosaka, ka viņa prombūtnes laikā mēra amata pienākumus pildīs Oļegs Burovs. Lai arī no šodienas, 5. aprīļa, Ušakovam mēra pilnvaru vairs nav, rīkojums, kas parakstīts pirms tam, ir spēkā esošs.

Pēc ziņu aģentūras rīcībā esošajām ziņām, rīkojums par Burovu parakstīts vakar.

Visticamāk, Burovs mēra amata pienākumus pildīs līdz 25. maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kurās kandidēs arī bijušais Rīgas mērs.

Vicemēra amatā viņš tika iecelts pērnā gada decembrī, pēc tam, kad no amata atkāpās viņa partijas biedrs Andris Ameriks (GKR). Rīgas vicemēra amata pienākumus tikmēr pildīs otrs vietnieks - Vadims Baraņņiks (S), kurš amatā tika iecelts 29.martā.

» Pūce atstādina Ušakovu no Rīgas mēra amata pienākumu pildīšanas

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu