Zidāns: Azārs ir fantastisks spēlētājs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edens Azārs
Edens Azārs Foto: Reuters/LETA

Spānijas futbola čempionāta komandas Madrides "Real" galvenais treneris Zinedins Zidāns uzskata, ka Londonas "Chelsea" beļģu pussargs Edens Azārs ir fantastisks spēlētājs, piektdien medijiem atklāja vienības stūrmanis.

Jau ilgu laiku klīst runas par beļģieša Azāra pievienošanos titulētajam klubam. Pēc pagājušā gada Pasaules kausa futbolists izteicās, ka vēlās, ko pamainīt un "Real" komandā uzspēlēt būtu viņa sapnis.

Tagad arī "Real" vienības jaunais galvenais treneris Zidāns veltījis uzslavas Anglijas premjerlīgas Londonas "Chelsea" komandas zvaigznei.

"Azārs ir spēlētājs, kurš spēlējis Francijas čempionātā, tāpēc es daudz reižu esmu viņu vērojis un zinu personīgi. Viņš ir fantastisks spēlētājs," slavēja Zidāns. "Azārs ir spēlētājs, kuru vienmēr esmu ļoti augstu vērtējis."

Azārs šosezon "Chelsea" rindās premjerlīgā ir aizvadījis 31 spēli un guvis 14 vārtus.

Nesen Zidāns lielīja arī Mančestras "United" pussargu Polu Pogbā, tādējādi pastiprinot baumas, ka francūzis starpsezonā papildinās "Real" rindas.

Tāpat "Real" stūrmanis uzsvēra, ka šosezon viņa vienībai ļoti pieklibojis uzbrukums. Komanda šajā sezonā vietējā čempionātā ir iesitusi par 26 vārtiem mazāk nekā sava niknākā konkurente "Barcelona"

"Es zinu, kādi ir šie skaitļi, tas mums ir daudz maksājis," teica Zidāns. "Šosezon mums ir grūti gājis ar vārtu gūšanu, mēģināsim nākotnē to labot."

Vienība Spānijas čempionātā atrodas trešajā vietā, bet tuvāko konkurenti Madrides "Atletico", kas ir piecu punktu attālumā, būs grūti noķert.

"Es neesmu uztraucies. Šī sezona ir bijusi smaga komandai un spēlētājiem. Nemāku pateikt, kas bija pie vainas, bet mums tas ir jāpieņem un jādzīvo tālāk," uzsvēra slavenais francūzis.

"Visi šeit esošie spēlētāji ir uzvarētāji, viņi visi to ir izdarījuši iepriekš. Esmu šeit ieradies, lai paveiktu lielas lietas, un komanda atkal izcīnītu uzvaras," kareivīgi noskaņots bija Zidāns.

Intervijas noslēgumā Zidāns piebilda, ka viņu neuztrauc, ja uz spēlēm nāk mazāk fanu, taču nedrīkst aizmirst, ko spēlētāji iepriekš paveikuši kluba labā.

Zidāns par kluba galveno treneri kļuva marta vidū, kad nomainīja Santjago Solari, kura vadībā vienība šokējoši izstājās no UEFA Čempionu līgas turnīra, astotdaļfinālā zaudējot Amsterdamas "Ajax". Līgums ar 46 gadus veco Zidānu noslēgts līdz 2022.gada 30.jūnijam.

Zidāns jau iepriekš strādāja par "Real" galveno treneri, kad 2016.gada janvārī, nomainīja atlaisto spāni Rafaelu Benitesu. Franzūcim bija sapņu starts, iegūstot astoņas no pirmajām desmit iespējamajām trofejām. Tomēr iepriekšējā sezonā vienība Spānijas čempionātā ieņēma tikai trešo vietu, nespējot nosargāt aizpērn iegūto trofeju.

Zidāns ir pirmais treneris vēsturē, kurš UEFA Čempionu līgā uzvarējis trīs reizes pēc kārtas.

Pirms kļūšanas par "Real" galveno treneri Zidāns vadīja kluba rezerves komandu.

Zidāns kā spēlētājs Madrides "Real" komandu pārstāvēja no 2001. līdz 2006.gadam. Viņš trīs reizes tika atzīts par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labāko spēlētāju, bet 1998.gadā, kad kopā ar Francijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, ieguva prestižo "Ballon d'Or" trofeju jeb "Zelta bumbu".

Madrides "Real" ar 51 punktu 27 spēlēs Spānijas čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem trešo vietu, līderei "Barcelona" zaudējot 12 punktus. Madridieši izstājušies no Karaļa kausa izcīņas, tādējādi Spānijas čempionāts viņiem ir palicis šosezon vienīgais turnīrs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu