RTU/"Robežsardze" volejbolisti uzvar pirmajā Latvijas čempionāta finālspēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
RTU/"Robežsardze" volejbolisti
RTU/"Robežsardze" volejbolisti Foto: RTU/"Robežsardze"/Facebook

RTU/"Robežsardze" sestdien veica atspēlēšanos no divu setu deficīta un guva uzvaru "Credit24" meistarlīgas Latvijas vīriešu volejbola čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē.

RTU/"Robežsardze" savā laukumā ar 3-2 (21:25, 20:25, 25:22, 25:19, 15:9) uzvarēja pagājušā gada čempionus Jēkabpils "Lūšus", sērijā līdz trim panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētāju rindās 21 punktu guva Gatis Garklāvs, kamēr 15 punktus pievienoja Aleksandrs Avdejevs. Savukārt "Lūšu" komandā 15 punktus guva Jānis Medenis.

"Lūši" nebija tālu līdz uzvarai jau pēc pirmajiem diviem setiem, jo tos viņi uzvarēja ar 25:21 un 25:20. Tiesa, trešajā setā RTU/"Robežsardze" volejbolisti lauza cīņas ritējumu un spraigā cīņā guva virsroku ar 25:22. Rīdzinieki bija pārņēmuši iniciatīvu šajā mačā, kas ceturtajā setā palīdzēja triumfēt ar 25:19.

Līdz ar to pirmās finālspēles liktenis tika noskaidrots izšķirošajā - piektajā - setā. Tas tika uzsākts līdzvērtīgi, tomēr viducī atkal iniciatīva pārgāja RTU/"Robežsardzes" pusē, kas uzvarēja ar 15:9 un triumfēja arī visā mačā. Mājinieki maču noslēdza ar trim uzvarētiem setiem pēc kārtas.

Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām. Otrais mačs svētdien notiks Jēkabpilī, bet trešā cīņa paredzēta 13.aprīlī Rīgā.

RTU/"Robežsardze" pusfināla sērijā ar 3-2 guva virsroku pār "Limbaži"/MSĢ komandu, savukārt "Lūši" ar 3-0 pārspēja "Daugavpils Universitāti". Abas komandas Latvijas meistarsacīkšu izslēgšanas turnīru sāka no pusfināla.

Sestdien sākās arī Latvijas čempionāta bronzas sērija, kurā "Limbaži"/MSĢ savā laukumā ar 3-1 (18:25, 25:18, 26:24, 25:23) pārspēja "Daugavpils Universitāti" (DU), sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Sērijas otrais mačs būs jau svētdien Daugavpilī.

Pērn Latvijas čempionātā pirmo reizi triumfēja "Lūši", kuri finālsērijā ar pārliecinošo 3-0 apspēlēja RTU/"Robežsardzi". Tikmēr RTU/"Robežsardze" ir desmitkārtēja Latvijas čempione.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu