Latviešu hokejistu komandas uzsāks cīņu par Stenlija kausu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers (no labās)
Teodors Bļugers (no labās) Foto: AP/Scanpix

Šonakt pēc Latvijas laika startēs Stenlija kausa izcīņa. Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīram kvalificējušās divas vienības, kuru rīcībā ir Latvijas hokejisti - Teodors Bļugers un Elvis Merzļikins. Kādas ir Pitsburgas "Penguins" un Kolumbusas "Blue Jackets" komandu izredzes cīņā par Stenlija kausu?

Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguins"

Bļugers bija "Penguins" rīcībā arī pērn, kad Pitsburgas komanda otrajā kārtā piekāpās topošajai NHL čempionvienībai Vašingtonas "Capitals", kas pagājušajā gadā Stenlija kausu izcīnīja pirmo reizi kluba vēsturē. 

Ja pērn Bļugers bija "Penguins" komandas rezervists Stenlija kausa izcīņas laikā, tad šogad viņš jau apliecinājis savu varējumu NHL laukumos, debijas sezonā 28 mačos gūstot 6 vārtus, veicot 4 rezultatīvas piespēles un sakrājot lietderības koeficientu +7. 

Sagaidāms, ka Latvijas hokejists šosezon piedzīvos debiju arī Stenlija kausā, tomēr cīņā par vietu sastāvā Bļugeram konkurenci veidos amerikāņu uzbrucējs Zeks Estons-Rīze, kurš pēdējo mēnesi nespēlēja traumas dēļ, bet šonedēļ viņš bija uz ledus kopā ar komandu pirmajā treniņā, uzsākot gatavošanos NHL "play-off" mačiem.

NHL izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā "Penguins" spēkosies ar Ņujorkas "Islanders". Komandas šosezon regulārajā čempionātā savā starpā tikās 4 reizes, katrai vienībai izcīnot pa 2 uzvarām. 

"Penguins" komanda Stenlija kausa izcīņai kvalificējusies jau 13. sezonu pēc kārtas. Pitsburga ir pieckārtēja NHL čempione, titulu iegūstot 1991., 1992., 2009., 2016. un 2017. gadā. Pēdējos trīs titulus lielā mērā kaldinājuši izcilie uzbrucēji - kanādietis Sidnijs Krosbijs un krievs Jevgeņijs Malkins.

2019. gada Stenlija kausa izcīņas turnīra otrajā kārtā "Penguins" un "Islanders" dueļa uzvarētāji spēkosies ar pērnās sezonas čempioni Vašingtonas "Capitals" vai Karolīnas "Hurricanes".

NHL veidotajā aptaujā, kurā piedalījās 15 hokeja apskatnieki, 10 eksperti uzvaru paredz "Penguins" komandai, bet 5 prognozē "Islanders" panākumu Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā.

Elvis Merzļikins un Kolumbusas "Blue Jackets"

24 gadus vecais vārtsargs noslēdzis līgumu ar "Blue Jackets" līdz šīs sezonas beigām. Visticamāk, ka Merzļikins trenēsies ar komandu un šosezon vēl nepiedzīvos debiju NHL, taču tas varētu notikt nākamsezon.

"Blue Jackets" vārtos pirmais numurs ir Krievijas hokejists Sergejs Bobrovskis, kurš šosezon NHL regulārajā čempionātā aizvadīja 9 "sausos" mačus, kas bija labākais rādītājs visā līgā. 30 gadus vecais Bobrovskis vasarā viņš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu. Tiek prognozēts, ka starpsezonā viņš varētu pārcelties uz citu komandu.

"Blue Jackets" rīcībā šobrīd ir četri vārtsargi - bez Merzļikina un Bobrovska arī amerikānis Kīts Kinkeids (29 gadi) un soms Jūnass Korpisalo (24 gadi). Arī šiem diviem vārtsargiem pēc sezonas noslēdzas līgums ar klubu - Kinkeids kļūs par neierobežotu, bet Korpisalo par ierobežotu brīvo aģentu.  

"Blue Jacekts" fārmklubā Amerikas Hokeja līgā spēlē cits Latvijas vārtsargs - Matīss Edmunds Kivlenieks. Scenārijs, ka vienā NHL komandā spēlē divi latvieši šķiet neticams, taču tas ir reāls.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Blue Jackets" spēkosies ar NHL regulārā čempionāta labāko komandu Tampabejas "Lightning", kas šosezon 82 mačos izcīnīja 62 uzvaras, atkārtojot līgas rekordu.

"Lightning" rindās lielisku sezonu aizvada Krievijas uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš regulārajā čempionātā bija rezultatīvākais spēlētājs ar 128 punktiem (41 vārti un 87 piespēles).

Šosezon abas komandas NHL regulārajā čempionātā savā starpā tikās 3 reizes, visās pārliecinošu uzvaru izcīnot "Lightning" hokejistiem. Ņemot vērā šo dueļu rezultātus, "Blue Jackets" izredzes pārvarēt pirmo kārtu ir samērā niecīgas.

NHL veiktajā aptaujā 10 no 15 hokeja ekspertiem uzskata, ka "Lightning" izcīnīs Stenlija kausu, bet 5 apskatnieki paredz, ka izslēgšanas turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu varētu iegūt Tampabejas vienības krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu