Izsolē varēs iegādāties pasaules bīstamāko putnu, kurš noknābājis saimnieku līdz nāvei (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules bīstamākais putns kazuārs.
Pasaules bīstamākais putns kazuārs. Foto: AFP/ MARK RALSTON

Pagājušajā nedēļā Floridā kāds milzīgs putns, kazuārs, noknābājis saimnieku līdz nāvei. Šonedēļ šo putnu varēs iegādāties izsolē, vēsta CNN.

Kazuāra saimnieku putns noknābājis līdz nāvei pēc tam, kad vīrietis ir nokritis savā pagalmā. Saimnieks tika nogādāts slimnīcā, kur arī miris.

» Pasaules bīstamākais putns noknābā saimnieku līdz nāvei

Putna īpašnieks bijis kāds 75 gadus vecs Austrālijas un Jaungvinejas reti sastopamo putnu selekcionārs Mārvins Hajos. Viena no viņa pēdējām vēlmem esot "lai viņa dzīvnieki pēc iespējas ātrāk atrod jaunas mājas pēc viņa nāves," vēstījīs Persijas līča piekrastes izsoļu nams savā "Facebook" lapā.

Mārvina draugi norāda, ka reto dzīvnieku selekcionārs novēlētu kazuāram, kurš viņu nogalināja, labas mājas, vēsta CNN.

Floridas Zivju un savvaļas dzīvnieku aizsardzības komisija uzskata, II šķiras savvaļas dzīvnieki rada nopietnus draudus cilvēkiem, kā arī šiem putniem ir nepieciešami īpaši sprosti, lai tos turētu mājās. ASV Aizsardzības komisija atgādina, ka šo putnu īpašniekiem jābūt pamatīgai pieredzei ar dzīvniekiem, lai nenotiktu nelaime.

II šķiras klasē tiek iekļauti tādi dzīvnieki kā: aligatori, medus āpši un leopardi. Savukārt, I klasē ietilpst parastie plēsēji - lauvas, tīģeri un lāči.

Kazuārs ir liels, nelidojošs putns, kas visciešāk saistīts ar putnu emu.Tas var aizskriet līdz 50 kilometriem, uzlēkt gaisā nedaudz augstāk par diviem metriem un ir prasmīgs peldētājs. Šis putns var izaugt līdz 1,50 m un smagākās mātītes var svērt vairāk nekā 75 kilogramus. Tēviņi parasti sver līdz 60 kilogramiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu