"Kings" un NBA uzsāk izmeklēšanu par apsūdzībām pret Voltonu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lūks Voltons
Lūks Voltons Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un tajā spēlējošais klubs Sakramento "Kings" uzsākuši izmeklēšanu par apsūdzībām saistībā ar seksuāla rakstura uzbrukumu, kuras izvirzītas pret vienības galveno treneri Lūku Voltonu.

Voltons, kurš tikai pagājušajā nedēļā pievienojās Sakramento komandai, tiek apsūdzēts seksuālā uzbrukumā pret bijušo "SportsNet" ziņu reportieri Kelli Tenenti. Prasību iesniegusī reportiere apgalvo, ka 2014.gadā Santa Monikas viesnīcā Voltons viņai uzbrucis.

Pats apsūdzētais, kurš tolaik bija citas NBA komandas Goldensteitas "Warriors" trenera asistents, noliedz savu vainu nodarījumā.

Līgas un arī "Kings" kluba vadība atzīst, ka šādas apsūdzības viņi uztver ļoti nopietni, tādēļ lietas izmeklēšanā ir pieaicināti vairāki eksperti, kuriem ir liela pieredze šādu gadījumu apsūdzībās.

"Sakramento "Kings" un NBA pilnībā sadarbosies ar izmeklētājiem, lai veicinātu ātrāku šīs lietas virzību," teikts līgas paziņojumā.

Apsūdzību izvirzījusī Tenenta otrdien atzina, ka 2014.gadā esot Voltona viesnīcas numuriņā viņa baidījusies, ka tiks izvarota.

Voltons bija Tenetas mentors, un viņa bija ieradusies uz viesnīcu, lai iedotu trenerim savas grāmatas kopiju. Viņš Tenetu ielūdzis uz savu viesnīcas numuriņu.

"Pēkšņi viņš bija virs manis un spieda mani pret gultu, spēcīgi turot manas rokas. Viņš skūpstīja manu kaklu, manu seju un manas krūtis, bet, kad es lūdzu viņu tā nedarīt, viņš tikai pasmējās," teica Tenenta.

Teneta arī apgalvo, ka Voltons turpinājis aizskart viņu laikā, kad speciālists vadīja Losandželosas "Lakers" komandu, bet pati strādāja "SportsNet" kanālā.

Apsūdzētā Voltona advokāts Marks Bauts uzsvēris, ka šīm apsūdzībām nav stingra pamata. "Neuzskatām viņu par upuri un izvirzītā apsūdzība nav ticama, tāpēc mēs darīsim visu, lai to pierādītu tiesā," minēja advokāts.

Voltons aprīļa vidū tika atbrīvots no "Lakers" galvenā trenera amata, bet dažas dienas vēlāk kļuva par "Kings" stūrmani, noslēdzot līgumu uz četriem gadiem.

Pašlaik 39 gadus vecais Voltons par "Lakers" stūrmani kļuva 2016.gadā, tomēr nevienā no trim sezonām komanda nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā. Voltonam tā bija pirmā pieredze kādas NBA komandas galvenā trenera amatā, bet pirms tam viņš kā asistents strādāja Memfisas "Grizzlies" un Goldensteitas "Warriors" vienībās.

Bijušais uzbrucējs Voltons spēlētāja karjeras laikā divreiz "Lakers" sastāvā tika kronēts par NBA čempionu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu