Hārtlijs: Spēkojāmies ar NHL līmeņa komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs un Artis Ābols
Bobs Hārtlijs un Artis Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Mači pret izlasēm, kuru rīcībā ir vairāki Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējoši hokejisti, vienmēr ir liels pārbaudījums Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam, kā arī pašai komandai, pēc cīņas ar Krieviju sacīja vienības stūrmanis.

Latvijas izlase sestdien Bratislavā pasaules čempionāta B grupas cīņā ar 1:3 (1:0, 0:3, 0:0) piekāpās Krievijai.

"Šī bija lieliska cīņa, un mēs zinājām, ka Krievijas izlases sastāvā lielākoties ir NHL spēlējošie hokejisti. Tas bija liels pārbaudījums komandai, tomēr no Elvja Merzļikina, aizsargiem un uzbrucējiem es nevaru prasīt neko vairāk. Pretinieki mūs sodīja par divām kļūdām otrajā periodā, un tāds ir viņus spēles stils. Tomēr komanda aizvadīja cienījamu spēli," žurnālistiem pēc mača sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Kanādiešu speciālists piebilda, ka tāda kalibra spēlētāji kā Krievijai nereti māk izmantot savas iespējas un pieļautās pretinieku kļūdas bieži vien pārvērš vārtu guvumos.

"Nedrīkst viņiem dot iespējas spēlēt nevienādos sastāvos vai ar skaitlisko pārsvaru, jo šie hokejisti mācēs realizēt momentus. Tieši šo spēles aspektu centāmies mainīt trešajā periodā. Arī Elvis dažās epizodēs labi nospēlēja, bet viņu meistarība, spēks un precizitāte bija augstākā līmenī, lai arī atzinīgi centāmies pretoties. Krievijas izlase vairākumā varētu laist jebkuru spēlētāju, jo ikviens no viņiem ir superzvaizgne," teica Hārtlijs.

Tāpat treneris neslēpa, ka šīs spēles trešais periods Latvijas izlases izpildījumā bija labākais 20 minūšu sniegumus visa čempionāta laikā.

Hārtlijs pauda gandarījumu par labi iesākto spēles sākumu, tomēr piezīmēja, ka pretinieki otrajā trešdaļā ātri nonāca uz viļņa un spēja mainīt spēles gaitu. "Mēs labi iesākām spēli - guvām pirmos vārtus, bet otrajā periodā viņiem ātri izdevās nokļūt uz viļņa, gūstot pāris vārtus, bet tāds ir hokejs."

Pašās otrā perioda beigās notikušo vārtsargu maiņu galvenais treneris skaidro kā taktisku viltību. "Nomainīju Elvi, lai dotu spēlētājiem vairāk laika atpūsties, jo mums bija lielais vairākums."

Nākamo spēli pret Zviedriju Hārtlijs raksturo kā vēl vienu pārbaudījumu. "Tas būs vēl viens izaicinājums, bet mūsu spēlētāji aug spēli no spēles, taču, ja mēs vēlamies iekļūt ceturtdaļfinālā, mums ir jāuzvar abas atlikušās spēles. Ar zviedriem esam tikušies iepriekšējos čempionātos un zinām, ka tā nebūs viegla cīņa, tomēr ikviens ir redzējis, ka Latvijas izlasē nav vārda "padoties"," pārdomās par nākamo spēli pret pasaules čempioniem dalījās kanādiešu speciālists.

Latvijas izlase pēc piecām aizvadītām spēlēm iekrājusi sešus punktus un B grupā ieņem piekto vietu. No ceturtajā vietā esošās Zviedrijas izlases tā atpaliek par trīs punktiem. Abas šīs izlases savā starpā spēkosies pirmdien plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

Grupas pirmās četras komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Apakšgrupu turnīra noslēgumā Latvijai vēl atlikušas spēles ar Zviedriju un Norvēģiju, ar šīm komandām spēkojoties pirmdien un otrdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu