"Aston Villa" futbolisti nākamsezon atkal spēlēs Anglijas premjerlīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Aston Villa" futbolisti.
"Aston Villa" futbolisti. Foto: bbc.com

Birmingemas "Aston Villa" komanda pirmdien Anglijas futbola pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" pārspēlēs ar 2:1 (1:0) pārspēja Dārbi "County", tādējādi vienība atgriezīsies Anglijas spēcīgākajā čempionātā.

Birmingemas komanda Anglijas spēcīgākajā divīzijā iepriekšējo reizi spēlēja no 1988. līdz 2016.gadam.

Birmingemas vienība pirmos vārtus guva spēles 44.minūtē, kad precīzi sita nīderlandiešu uzbrucējs Anvars El-Gazi bet 59.minūtē pēc skotu pussarga Džona Makgina raidījuma tika panākts 2:0. Līdz mača beigām Martins Vegorns vienus vārtus atguva, bet ar to bija par maz, lai liegtu Birmingemas komandai izcīnīt uzvaru.

Tādējādi "Aston Villa" pievienojās šīs sezonas "Championship" turnīra pirmās un otrās vietas īpašniecēm Noridžas "City" un Šefīldas "United", kuras arī nākamajā sezonā spēlēs premjerlīgā.

Noridžas "City" iepriekšējo reizi premjerlīgā spēlēja pirms trim gadiem, kad ieņēma 19.vietu. Komandas labākais rezultāts ir 1993.gadā izcīnītā trešā vieta.

Tikmēr Šefīldas vienība iepriekšējo reizi premjerlīgā spēlēja pirms 12 gadiem. Šajā laikā komanda sešas sezonas paspēja pavadīt arī pēc spēka trešajā līgā jeb "League One".

Savukārt no premjerlīgas uz "Championship" līgu tiks pazeminātas pēdējo trīs vietu īpašnieces - Kārdifas "City", Londonas "Fulham" un Hadersfīldas "Town".

Kārdifas un "Fulham" vienības premjerlīgā spēja noturēties tikai vienu gadu, jo pagājušajā gadā tās spēlēja "Championship" līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu