Himalaju kalnos bezvēsts pazudušos meklē ar helikoptera palīdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Himalaji.
Himalaji. Foto: AFP / Scanpix

Himalajos uz Indijas otras augstākās virsotnes bezvēsts pazuduši astoņi alpīnisti. Svētdien, 2. jūnijā, varasiestādes ziņo, ka meklēšanā pievienojušies helikopteri, vēsta BBC.

13. maijā alpīnistu komanda sākusi kāpšanu uz 7 816 metru augstu virsotni Nanda Devi Himalajos. Aizdomas par to, ka ar alpīnistiem ir notikusi nelaime parādījušās brīdi, kad konstatēts, ka neviens no komanadas nav atgriezies nometnē.

Amatpersonas vēsta, ka uz virsotnes varētu būt noticis lavīnas nogruvums.

Sestdien. 1. jūnijā, ieplānotā pazudušo cilvēku meklēšana tika atcelta slikto laikapstākļu dēļ. Savukārt, svētdien agri no rīta tika uzsākta meklēšanas operācija ar helikopteru.

Ar alpīnistiem kopā uz virsotni kāpa pieredzējis kalnu gids Martins Morans, kurš vairākas reizes ir kāpis Himalaju virsotnēs. Martina veidotā kalnu ekspedīciju kompānija "Moran Mountain" jau ziņojusi, ka sadarbojas ar valsts iestādēm, lai nodotu visu informāciju par ekspedīcijas grupu.

Sociālajā tīklā "Facebook" gida kompānija "Moran Mountain" 13. maijā publicējusi fotogrāfiju ar paziņojumu, ka komanda ir gatava doties Himalajos. 

18. maijā tajā pašā "Facebook" kontā publicēta informācija, ka ekspedīcijas grupa ir sasniegusi savu nometni. Savukārt, 22. maijā visa grupa sasniegusi otro nometni 4870 metru augstuma. Pēc tam ziņu vairs nav bijis.

Lielbritānijas ārlietu ministrija apstiprina, ka tiek uzturēti sakari ar Indijas amatpersonām saistībā ar pazudušajiem alpīnistiem.

Nanda Devi ir 23. augstākais kalns pasaulē un pirmo reizi uz tās uzkāpa cilvēks 1936. gadā. Šī virsotne ir viena no sarežģītākajām virsotnēm Himalajos. To apmeklē mazāks skaits alpīnistu nekā citas Himalaju virsotnes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu