"Riga" paraksta līgumu ar bijušo Mančestras "City" pussargu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Abdisalams Ibrahims
Abdisalams Ibrahims Foto: Riga Football Club/Facebook

Latvijas čempione futbolā "Riga" parakstījusi līgumu ar slavenajā Anglijas klubā Mančestras "City" spēlējušu pussargu Abdisalamu Ibrahimu no Somālijas.

Ibrahimam ir arī Norvēģijas pase, jo lielu daļu karjeras 28 gadus vecais futbolists spēlējis tieši šīs valsts čempionāta. "Riga" sastāvā futbolists nonācis uz īres līguma tiesībām no Kipras kluba "Pafos".

Pussargs ir Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "City" audzēknis. 2010.gadā no kluba U-18 vienības pussargs pievienojās galvenajai komandai. Anglijas spēcīgākajā čempionātā Ibrahimam ir viena spēle, kad 2010.gada 21.februārī pussargs uz maiņu devās laukumā 0:0 cīņā pret "Liverpool".

Savukārt 2010./11.gada sezonā Ibrahims aizvadīja 11 spēles Anglijas otrās līgas jeb "Championship" klubā Skantorpas "United". Nākamajā sezonā somālietim astoņas spēles Nīderlandes spēcīgākajā čempionāta NEC rindās, bet 2012.gadā Mančestras "City" pussargu izīrēja Norvēģijas augstākās līgas klubam "Stromsgodset", kur viņš pavadīja divas sezonas. 38 spēlēs pussargs guva arī piecus vārtus un 2013.gadā kļuva par šīs valsts čempionu.

Laika posmā no 2014. līdz 2016.gadam Ibrahims cīnījās Grieķijas augstākās līgas klubos Iraklijas "Ergotelis" un "Veria". Grieķijā pussargam 19 spēles vieni gūti vārti. Tāpat viņš divas reizes kļuva par šīs valsts čempionu un reizi ieguva kausa trofeju. 2017.gadā pussargs atgriezās Norvēģijā, kur pārstāvēja Stavangeres "Viking" un "Valarenga" komandas.

Visbeidzot šogad Ibrahims pārcēlās uz Kipras augstākās līgas klubu "Pafos", kur sezonas otrajā daļā piedalījās septiņos mačos. Pēc sezonas beigām Kiprā rīdziniekiem ir izdevies vienoties ar "Pafos" par to, ka Ibrahims līdz gada beigām uz īres līguma nosacījumiem pārstāvēs Latvijas čempionu rindas.

Tāpat "Riga" klubs otrdien paziņoja par Gruzijas pussarga Davita Škirtladzes atbrīvošanu no sastāva, viņam nespējot iegūt stabilu vietu komandā.

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas kopvērtējumā "Riga" un RFS ar vienādu punktu skaitu atrodas vadībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu