VIDEO Cietumnieks Rīgā organizējis amfetamīna tirdzniecību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas pašvaldības policija kratīšanas laikā konfiscējusi pusotru kilogramu amfetamīna. Grupējums, kas narkotikas pārdevis, darbojies vairākās vietās, tostarp Torņakalnā un Imantā. Organizācijas iespējamais vadītājs darbojies no cietuma, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".  

Grupējuma biedri amfetamīnu pārdevuši, to atstājot slēpņos. Organizācija darbojusies arī Ķengaragā, Latgales ielā. 

"Tika saņemta informācija par organizētu grupu, kas Rīgā nodarbojas ar amfetamīna realizēšanu. Tur bija strikti sadalītas lomas: bija viens organizators, bija personas, kas bija atbildīgas par finanšu plūsmu, par slēpņu izvietošanu Rīgas teritorijā. Kad tika veikts komplekss ar speciālās un operatīvās izmeklēšanas darbībām, iestājoties lietderīgiem apstākļiem, šī grupa vienlaicīgi tika aizturēta," norāda Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja 1. nodaļas priekšnieka vietnieks Dmitrijs Vorobjovs.

Iespējamais organizācijas vadītājs cietumā sēdējis par citiem kriminālpārkāpumiem un grupējumu koordinējis caur saziņas platformu "Telegram". 

"Shēma bija tāda, ka, pēc mūsu ziņām, organizators atradās vienā no Latvijas brīvības atņemšanas vietām, koordinēja sava grupējuma darbību, koordinēja naudas plūsmu, slēpņu izvietošanu. Personas no viņa saņēma kaut kādas norādes, tās izpildīja. Tad organizators sazinājās ar potenciālajiem klientiem," atzīmē Vorobjovs. 

Pēc kratīšanas policija konfiscējusi arī "Volkswagen" markas automašīnu un priekšmetus narkotiku fasēšanai, tostarp svarus un maisiņus. Aizturētajiem draud brīvības atņemšana no pieciem līdz 15 gadiem. 

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu