Kā ir būt sērijveida slepkavas atvasei? Čārlza Mensona dēlu likteņi (2)

2. daļa
Čārlzs Mensons dodas uz notiesāšanu. Foto: AP/Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados ASV satricināja kāda grupējuma veiktie noziegumi, skaļākais no tiem - kinorežisora Romāna Polaņska sievas, aktrises Šāronas Teitas un viņas draugu slepkavības 1969. gadā. To veica bēdīgi slavenā "Mensona ģimene" - kults, kuru vadīja harizmātiskais sērijveida slepkava Čārlzs Mensons. Tas, ko daudzi nezina - Mensonam tiešām bija arī pašam sava ģimene, precīzāk, trīs bioloģiskie dēli.

Pašlaik tiek uzskatīts, ka no Mensona dēliem dzīvs palicis tikai viens - Valentīns Maikls Mensons. Pārējo dēlu dzīves beigušās traģiski.

» Čārlzs Mensons - harizmātiskais kulta slepkava, kurš šokēja pasauli

Čārlzs Maikls Mensons - vientuļa dzīve un nāve

Slavenā slepkavas pirmdzimtais - Čārlzs Mensons juniors, piedzima 1956. gadā, gadu pēc tam, kad viņa tēvs apprecēja Rozāliju Džīnu Vilisu. Tajā laikā viņa bija tikai 15 gadus veca, taču jau pelnīja iztiku, strādājot ēdnīcas virtuvē. Mensons tad bija 20 gadu vecs.

Lai arī laulība nebija ilga - lielākoties Mensona kriminālās uzvedības dēļ - viņš vēlāk atzina, ka viņu laulības laiks bija skaists. Tiesa, kopīgās laimes laiks nav bijis ilgs, jo mirklī, kad Vilisai bija jādzemdē, viņš atradās cietumā - par laupīšanu.

Īsi pēc dzemdībām Vilisa iesniedza šķiršanās prasību un centās sākt normālu dzīvi. Čārlzs Mensons tikmēr iznāca no cietuma un nodibināja bēdīgi slaveno Mensona "ģimeni". Kamēr Mensons nodarbojās ar savas neoficiālās ģimenes "audzināšanu", viņa bioloģiskais dēls centās aizbēgt no tēva tumšās ēnas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eren Köker (@rekknre) on

Par Mensona juniora personīgo dzīvi pusaudža gados nekas daudz zināms nav. Ir tikai skaidrs, ka viņš ienīdis savas ģimenes vēsturi tik ļoti, ka pat nomainīja vārdu, kļūstot par Džeju Vaitu (viņa patēva vārds). Tādā veidā Mensons juniors centās distancēties no sava bioloģiskā tēva.

Mensons juniors jeb Džejs Vaits 1993. gada 29. jūnijā izdarīja pašnāvību. Ziņu portāls CNN vēsta, ka motivācija, kas lika spert šādu soli, nav īsti skaidra, taču ciešanas, kas radās, apzinoties tēva noziegumus, un vēlme distancēties noteikti spēlēja lielu lomu šī lēmuma pieņemšanā.

Foto: Unsplash

Incidents noticis uz tukša lielceļa Kolorādo štatā, netālu no Kanzasas štata robežas. Viņa nāves apliecībā rakstīts, ka Džejs Vaits miris no paša raidīta šāviena galvā.

» Miris Čārlzs Mensons

Džejam Vaitam arī bija dēls - atšķirībā no tēva, kuru līdz pašām mūža beigām vajāja Mensona noziegumu rēgi, viņa dēls, kikbokseris Džeisons Frīmens, par laimi, spējis tikt galā ar potenciālo traumu. 

Foto: AP/Scanpix

Frīmens to visu sauc par ģimenes lāstu, tomēr atzinis, ka spēj sadzīvot ar savas ģimenes vēstures radīto spriedzi. Viņš CNN atklājis, ka skolas laikā tika patstāvīgi terorizēts par savām bioloģiskajām saitēm ar Čārlzu Mensonu. Viņam bija aizliegts par vectēvu runāt gan skolā, gan mājās. Pat viņa vecmāmiņa, Rozālija Vilisa, aizliedza viņam kaut pieminēt viņas pirmo vīru.

Kādā savas dzīves mirklī Frīmens pat centās izlīgt ar savu bēdīgi slaveno vectēvu, kura vārds nogalināja viņa tēvu. Tas viņam esot arī nosacīti izdevies. Pēc Čārlza Mensona nāves viņa ķermenis nogādāts mazdēlam, kurš to ir kremējis un izkaisījis pelnus.

Čārlzs Mensons
Čārlzs Mensons Foto: HANDOUT / REUTERS

Pazudušais dēls - Čārlzs Luters Mensons

Kulta līdera otrais dēls, Čārlzs Luters Mensons, dzimis laulībā ar sērijveida slepkavas otro sievu, Leonu "Kendiju" Stīvensu 1959. gadā. Puisis, tiklīdz tas bijis iespējams, nomainījis savu vārdu uz Džeju Čārlzu Vorneru.

Vorners visu savu dzīvi pavadījis slēpjot lielu daļu savas vēstures un pārsteidzošā kārtā izvairoties no publikas uzmanības.

Neviens īsti nezina, kas ar viņu noticis. Daži arhīva materiāli norāda, ka viņš varētu būt miris 2007. gadā. Ziņu par viņa atvasēm nav.

Sava ceļa iešana par spīti ģimenes vēsturei - Valentīns Maikls Mensons

Čārlza Mensona trešais dēls nosaukts par godu kulta līdera mīļākās grāmatas, Roberta Hainlaina "Svešinieks svešajā zemē" galvenajam varonim - cilvēkam, kuru uzaudzinājuši citplanētieši uz Marsa, un kurš atgriežas uz Zemes kā jauneklis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CieloDrive.com (@cielodrivecom) on

Valentīna māte, Mērija Brennere, bija uzticīga "Mensona ģimenes" locekle. Gluži tāpat kā citi kulta līdera bērni, arī Valentīns netika dzemdēts slimnīcā. Čārlzs Mensons vēlējies, lai viņa sievas "dabīgi" dzemdē mājās - kad dzima Valentīns, klāt bija visi "ģimenes" locekļi.

Viņa māte dzemdību laikā esot smēķējusi marihuānu, lai mazinātu sāpes. Pēc bērna nākšanas pasaulē Mensons esot pārgrauzis viņa nabassaiti ar zobiem. Bērna tēvs mazuli saucis par "Lācēnu Pūku".

Kad Valentīns bijis vien nedēļu vecs, viņa māte un vēl pāris kulta locekļu nokļuvuši apcietinājumā. Mazulis esot atrasts zagtā autobusā, pilnībā kails. Viņš nogādāts uz tuvāko slimnīcu. Pēcāk māte atgriezusies pie mazuļa, taču pēc mazliet vairāk nekā gada nodevusi rūpes par Valentīnu viņa vecvecāku rokās. Īsi pēc tam sieviete arestēta par grupveida mēģinājumu nozagt lidmašīnu. Viņai piespriests 20 gadu cietumsods, no kā viņa priekšlaicīgi atbrīvota 1977. gadā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_.themansonfamily._ on

Pieejamā informācija liecina, ka Valentīna Maikla Mensona māte pēc atbrīvošanas no cietuma vairs nav kontaktējusies ar kultu. Sievietes dēls 1993. gada intervijā telekanālam "KCBS" atklājis, ka viņa attiecības ar māti ir bijušas līdzvērtīgas brāļa attiecībām ar māsu.

Lai arī Valentīns Maikls Mensons dzīvoja ar vecvecākiem kopš divu gadu vecuma un, pieaudzis esot, nomainījis savu vārdu uz Maikls Brenners, viņa ģimenes vēsture tāpat viņam dzīvē radījusi ne mazums problēmu. Kad trešajā klasē atklājies, kas ir zēna tēvs, Maikla klasesbiedri sākuši ilgstošu apcelšanas un pazemošanas periodu.

Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Deviņdesmitajos gados, saprotot, ka viņš nespēj līdz galam izbēgt no sabiedrības intereses, Maikls Brenners izlēmis publiski paust viedokli par savu dzīvi un sarežģīto ģimenes vēsturi.

» Čārlzs Mensons publicējis draudīgu vēstuli Merilinam Mensonam

"Viņš ir kāds, kurš ir patiesi tālu. Mēs par viņu īpaši nerunājam," minējis vīrietis. "Zinu, ka viņam bijusi smaga bērnība. Man ir paveicies - mani uzaudzināja labākie cilvēki pasaulē."

1991. gadā Maiklam Brenneram piedzimis dēls. 1993. gada intervijā Brenners teicis, ka neplāno kādreiz savai atvasei atklāt, kas ir bijis viņa vectēvs. Par Čārlza Mensona mazdēla tālāko likteni nekas nav zināms.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu