No arhīva: Kiviča ģimenes Līgo vakara tradīcijas pirms pieciem gadiem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Dziedātājs Andris Kivičs 2014. gada jūnijā TVNET sniedza interviju, kurā atklāja, kādas ir viņa ģimenes Līgo vakara tradīcijas. 

Kā tolaik stāstīja Kivičs, viņš Līgo svētkus parasti svinot savas mammas mājās, kur sanāk kopā visi kaimiņi tērpušies svaigās, tīrās linu drānās un cienā viens otru ar pašu sietiem sieriem un ceptiem pīrādziņiem, neizpaliek arī plātsmaizes un mednieku desiņas.

"Kaimiņi apdzied viens otru un ceļ galdā pašu brūvētu alu. Tad manas ģitāras pavadībā dziedam tradicionālās Līgo dziesmas un visi kopā sagaidām saullēktu. Pieaugušie lec pāri ugunskuram, bet bērni jau pirms saullēkta dodas gulēt, svētku izskaņa paliek tikai pieaugušajiem," stāstīja Andris.

Līgo dienā Andris kopā ar sieviņu pinot meitiņām vainadziņus un iesaista bērnus visās viņu aktivitātēs, lai tiem parādītu un ļautu jau no mazotnes novērtēt latviešu paražas.

Savu ziedu jau esmu atradis un man, paldies Radītājam, tas vairs nav jāmeklē.

Papardes zieds sniedz neaizmirstamas sajūtas, iesaku ikvienam nelietot pārāk daudz alus, lai beigu beigās pa papardēm nav jāmeklē savs viedtālrunis, bet, lai uzmanību var veltīt papardes zieda atrašanai," smaida Andris.

Šajos Līgo svētkos Kivičs būs Vācijas pilsētā Fuldā ar mīļoto sievieti Lieni Skulmi, kuru mūziķis pērn nodēvēja par "Dieva dāvanu".

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu