Vakar Latvijā noslīkuši vairāki cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakardien, 22. jūnijā, Daugavpilī un Olaines novadā noslīkuši vairāki cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst. 15.58 tika saņemts izsaukums uz Lielo ielu, Daugavpilī, kur Daugavas upē bija noslīcis cilvēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka upē atrodas noslīcis cilvēks - ar laivu cilvēku nogādāja krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Plkst. 16.10 tika saņemts izsaukums uz Upeņu ielu, Daugavpilī, kur Daugavas upē slīka cilvēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka upē bija slīcis cilvēks un aculiecinieki norādīja vietu, kur tas noticis.

Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ūdens akvatoriju un ūdenslīdēji trīs metru dziļumā atrada noslīkušo cilvēku.

Savukārt Olaines novadā karjerā un Rīgā Bābelītes ezerā tika saņemta informācija, ka cilvēki iegājuši ūdenī peldēties un nebija iznākuši laukā. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ūdens akvatoriju, tomēr cilvēki netika atrasti.

Ugunsdzēsēji glābēji konstatē, ka noslīkušo cilvēku skaits ir tieši atkarīgs no laikapstākļiem - jo karstākas un saulainākas dienas, jo vairāk cilvēki neapdomīgi dodas peldēties un pēc tam tās jau ir traģiskas sekas.

VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību - nepeldieties alkohola reibumā un nerīkojieties pārdroši, piemēram, neleciet ūdenī nepārbaudītās vietās un necentieties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem. Gadījumā, ja redzat, ka cilvēks slīkst, nekavējoties zvaniet 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 64 izsaukumus, no kuriem 24 bija uz ugunsgrēku dzēšanas darbiem, 27 uz glābšanas darbiem un 13 maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu