Foto un video: Igaunijā ieradušies vieni no pasaulē modernākajiem iznīcinātājiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vakar, 25. jūlijā, Emari aviobāzē Igaunijā taktisko mācību "Rapid Forge" ietvaros nosēdās modernie un daudzfunkcionālie ASV Gaisa spēku iznīcinātāji-bumbvedēji F-35A un iznīcinātāji F-15E, lai veiktu degvielas uzpildi, vēsta "Postimees".

"Mēs esam saistīti ar mācībām Polijā, Igaunijā un Lietuvā, kuru ietvaros Emari ieradās ASV Gaisa spēku iznīcinātāji-bumbvedēji F-35A un iznīcinātāji F-15E, kā arī transporta lidmašīna MC-130. Būtībā apmācībās tiek darīts tas, ka lidaparāti tiek veikta uzpilde ar neizslēgtu dzinēju," stāstīja Igaunijas Gaisa spēku pulkvedis.

Mācību laikā lidmašīnas MC-130 apkalpe pēc iespējas ātri uzpildīja piezemējušos iznīcinātājus. Pēc tam lidmašīnas atkal pacēlās gaisā.

Piektās paaudzes daudzfunkcionālie iznīcinātāji-bumbvedēji F-35 skaitās vēsturē dārgākā bruņutehnika, kas ir spējīga veikt iznīcinātāja, izlūkošanas un bumbvedēja funkcijas. F-35 var lidot ar ātrumu virs 1900 km/h.

Savukārt ceturtās paaudzes iznīcinātāji F-15 tiek uzskatīti par vieniem no vislabākajiem pasaulē. Bez uzpildīšanas tie ir spējīgi veikt 5600 kilometru lielu attālumu, un tā maksimālais ātrums divas reizes pārsniedz skaņas ātrumu. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu