Jaunākā informācija par ārkārtas situāciju Stradiņa slimnīcā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" jaunais korpuss.
VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" jaunais korpuss. Foto: Edijs Pālens/LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca nesen atsākusi darbu pēc tam, kad tika saņemta anonīma informācija par iespējamiem drošības draudiem, vēsta raidījums "Panorāma".

Jau ziņots, ka šodien, 31. jūlijā, pēcpusdienā slimnīcā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, uzsākta pacientu evakuācija, apturētas plānveida operācijas, kā arī apturēta pacientu uzņemšana un apmeklēšana. Kopumā evakuēti vairāk nekā 200 pacienti un darbinieki.

Smagā stāvoklī esošie pacienti tiek pārvietoti uz citām ārstniecības iestādēm, savukārt tie, kuru veselības stāvoklis atļauj, nekavējoties tiek izrakstīti ar rekomendācijām ārstēšanai mājās.

"Policija kopā ar mediķiem ir veikusi evakuāciju. Šobrīd pārbaudām telpas, jo saņemta informācija par iespējamiem drošības riskiem, kas, protams, tādās situācijās vienmēr tiek uztverta ļoti nopietni, un veikta evakuācija, lai pārbaudītu objektu, lai būtu skaidrs, vai droši atrasties tajā. Jo drošība vienmēr ir pirmajā vietā!" "Panorāmai" sacīja Valsts policijas pārstāve (VP) Sigita Pildava.

Policija uzsver - ja izrādīsies, ka apzināti sniegta maldinoša informācija, tad vainīgajam draud kriminālatbildība.

"Jebkuram, kurš grasās šādi jokot, ir jāapzinās, kādas tam ir sekas. Sekas var būt ļoti, ļoti nopietnas. It sevišķi, ja mēs runājam par slimnīcas evakuāciju," norādīja Pildava.

Krimināllikums par šādu pārkāpumu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Pievakarē Stradiņa slimnīca informēja "Panorāmu", ka aktīvā evakuācija ir beigusies un visi lielākie slimnīcas korpusi ir pārbaudīti un atzīti par drošiem. 

Kā aģentūru LETA informēja Slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Podniece, ārstniecības iestādes pacientiem un darbiniekiem nekādi apdraudējumi nepastāv un jau šonakt ir atvērta slimnīcas uzņemšanas daļa.

No ceturtdienas rīta pacientiem būs pieejami arī ambulatorie pakalpojumi, tas nozīmē, ka varēs apmeklēt, piemēram, poliklīniku, kā arī veikt procedūras un izmeklējumus, kuru dēļ nav ilgstoši jāpaliek slimnīcā.

Savukārt pacientu plānveida uzņemšana, piemēram, uz operācijām, ceturtdien būs ierobežota, taču iestādes personāls mēģinās ar konkrētajiem pacientiem sazināties personīgi, pastāstīja Podniece.

No slimnīcas trešdien uz laiku evakuēto pacientu piederīgie esot informēti par viņu tuvinieku atrašanās vietu. Podniece gan atzīmēja, ka pārvesto pacientu skaits esot salīdzinoši neliels.

Lielākā daļa slimnīcas teritorijas ir pārbaudīta, pārējā teritorijā pārbaudes turpinās. Situācija tiek kontrolēta, norāda slimnīca.

Slimnīcā ierīkots uzziņu tālrunis: 67069280. Zvanot uz to līdz plkst. 22.00, piederīgie var noskaidrot, vai pacients turpina ārstēšanos Stradiņa slimnīcā vai pārvests uz citu ārstniecības iestādi.

Video: Operatīvie dienesti pie Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas

Autors: Aculiecinieks

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu