Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja: Īsti nevar teikt, ka slimnīca atsākusi darbu pilnībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga Foto: Ieva Čīka/LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, kur vakar ārkārtas situācijas dēļ notika evakuācija, valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga, šorīt, 1. augustā, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka vēl ļoti daudz kas ir jādara, tādēļ nevar viennozīmīgi apgalvot, ka Slimnīca darbi atsākti pilnībā.

Kreicberga norāda, ka sakarā ar evakuāciju tika atliktas vairākas plānveida darbības, kā arī uz mājām vai citām ārstniecības iestādēm nosūtīti daudzi pacienti. Šodien un rīt plānveida palīdzības var tikt zināmā mērā ierobežotas, kā arī Slimnīca turpina noskaidrot, kāds ir vakar no slimnīcas evakuēto pacientu veselības stāvoklis un vai viņi tiks nogādāti atpakaļ ārstniecības iestādē.

Neskatoties uz to, darbs Slimnīcā šorīt jau norit normālā ritmā.

"Šodien ir ļoti daudz darbi darāmi," sacīja Kreicberga. "Bet ambulatorā palīdzība strādā, neatliekamā palīdzība strādā."

Viņa arī uzteica neatliekamo dienestu darbu, tomēr pieminēja, ka viss nebija ideāli, tādēļ par to būs jārunā.

Atbildot uz jautājumu, kādas varētu būt evakuācijas izmaksas, Kreicberga sacīja, ka nevēlas spekulēt ar skaitļiem, bet tās būšot ļoti lielas.

Jau ziņots, ka šodien, 31. jūlijā, pēcpusdienā slimnīcā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, uzsākta pacientu evakuācija, apturētas plānveida operācijas, kā arī apturēta pacientu uzņemšana un apmeklēšana. Kopumā evakuēti vairāk nekā 200 pacienti un darbinieki.

Smagā stāvoklī esošie pacienti tiek pārvietoti uz citām ārstniecības iestādēm, savukārt tie, kuru veselības stāvoklis atļauj, nekavējoties tiek izrakstīti ar rekomendācijām ārstēšanai mājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu