Britu studente pati atrauj lidmašīnas durvis un apzināti izlec no 1130 metru augstuma. Ģimene uzskata, ka pie vainas ir medikamenti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ģimenes arhīvs/ Publicitātes foto

Kembridžas universitātes studente izkrita no nelielas lidmašīnas Madagaskarā, uz kurieni bija devusies mācību braucienā. Viņas ceļabiedri apgalvo, ka jauniete lidojuma laikā esot atrāvusi vaļā lidmašīnas durvis un izlekusi pa tām laukā. Vecāki uzskata, ka pie traģēdijas varētu būt vainojami ārvalstīs izrakstītie medikamenti, vēsta raidorganizācija SKY.

Traģiskais gadījums notika 25. jūlijā, taču tikai otrdien nomaļā Andžadžavijas vietā tika atrastas kāda cilvēka mirstīgās atliekas. Tiek uzskatīts, ka tās pieder 19 gadus vecajai bioloģijas studentei Alanai Katlendai, tomēr oficiāla identifikācija pagaidām vēl nav veikta.

Uz Madagaskaru viņa bija devusies praksē studiju ietvaros.

Katlendas tēvocis Lesters Railijs žurnālistiem atklājis, ka brauciena laikā jaunietei esot palicis slikti - iespējams, no ārvalstīs izrakstītajiem medikamentiem.

Railijs intervijā portālam "Mail Online" sacīja, ka divas dienas pirms incidenta Katlenda telefonsarunā ar māti esot runājusi "diezgan nesakarīgi". Iepriekš medijos izskanējis, ka pie vainas varētu būt zāles pret malāriju.

"Mēs domājam, ka viņai bija spēcīga reakcija uz kādu medikamentu, bet ne pretmalārijas medikamentiem, jo viņa tos bez nekādām blakusparādībām lietoja pagājušogad ceļojumā uz Ķīnu," norāda Railijs.

Nelielās lidmašīnas pilots stāsta, ka Katlenda iekāpjot esot sūdzējusies par galvassāpēm. Lidojuma sākumā viņa bijusi klusa un mierīga, bet tad pēkšņi centusies izlēkt no lidaparāta.

"Durvis pašas neatvērās," norāda pilots.

Lidmašīnā bija vēl viena pasažiere - Ruta Džonsone. Vietējā policija norāda, ka Džonsone apmēram piecas minūtes cīkstējusies ar Katlendu, kura mēģinājusi izlēkt pa atvērtajām lidmašīnas durvīm.

"Džonsones jaunkundze piecas minūtes centās viņu noturēt, bet, kad viņai aptrūkās spēka un elpas, viņa palaida [Katlendu] vaļā," stāsta policijas pārstāvis Spinola Nomendžanaharijs. "Pēc tam Alana apzināti izkrita no lidmašīnas, kas atradās 1130 metru augstumā virs jūras līmeņa."

Mirstīgo atlieku paraugi tiks nosūtīti uz laboratoriju, lai veiktu toksikoloģijas analīzes.

Ģimene raksturojusi Katlendu kā "gudru, neatkarīgu sievieti", kura "ar entuziasmu un piedzīvojumu kāri tvēra katru iespēju, ko viņai piedāvāja".

"Viņu īpaši aizrāva iespēja sākt nākamo izglītības ieguves posmu - praksi Madagaskarā viņas dabaszinātņu studiju programmas ietvaros," teikts ģimenes paziņojumā. "Esam satriekti par mūsu brīnišķīgās, skaistās meitas zaudējumu. Viņa izgaismoja katru telpu, kurā iegāja, un viņas klātbūtne vien lika cilvēkiem smaidīt."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu