Miljardieris sportā! Cik karjeras laikā nopelnījis Šūmahers?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaēls Šūmahers
Mihaēls Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Leģendārais F-1 autosportists Mihaēls Šūmahers jau ilgu laiku cīnas par savu veselību un nav gatavs padoties. Vācietis savas karjeras laikā kļuva par rekordistu vairākos sasniegumos gan trasē, gan ārpus tās. Šūmahers ir arī viens no pelnošākajiem sportistiem pasaulē. Cik karjeras laikā nopelnījis Šūmahers?

Mihaels Šūmahers F-1 karjerā uzstādījis rekordu ar 91 izcīnītu uzvaru "Grand Prix" posmos, kā arī septiņas reizes tika kronēts par pasaules čempionu F-1 klasē. 

Šūmahera karjera ilga no 1991. līdz 2006. gadam, kad pārstāvēja "Benetton" un "Ferrari" vienības. 2006. gadā sportists paziņoja par karjeras noslēgšanu, taču 2010. gadā atgriezās jau "Mercedes GP" komandas sastāvā. 

Viņa karjera traģiski tika apturēta 2013. gadā, kad slēpojot Alpos viņš cieta traģiskā negadījumā un nonāca komā. Šūmahers komā pavadīja sešus mēnešus. 

Galerija: Mihaēls Šūmahers

Ietekmīgais žurnāls "Forbes" vēsta, ka Šūmahers savas karjeras laikā nopelnījis nedaudz vairāk par vienu miljardu ASV dolāru. 

Šūmahers ir viens no visu laiku pelnošākajiem pasaules sportistiem. Autobraucējs pelna iespaidīgas naudas summas pat tad, kad viņš vairs nav sporta apritē.

Pateicoties dažādiem reklāmas līgumiem, Šūmahers gadā saņem 50 miljonus dolāru (44,6 miljoni eiro).  

Daudzi pasaules uzņēmumi ir centušies uzrunāt slaveno sportistu kļūt par reklāmas seju, piedāvājot absurdākos darījumus. Piemēram, kompānija "Shell" savulaik Šūmaheram maksāja 10 miljonus dolāru (8,9 miljoni eiro) sezonā tikai par to, lai vācietis sporta pasākumos valkātu cepuri ar uzņēmuma logo. 

Līdzīgu piedāvājumu veica "Deutsche Vermögensberatung", kas vācietim maksāja 8 miljonus dolāru gadā (7,1 miljons eiro) tikai par to, lai viņš valkātu cepuri ar kompānijas logo. 

Foto: Reuters/ScanPix

Šūmahera ģimene pēc traģēdijas Alpos ir bijusi ļoti izvairīga, komentējot sportista veselības stāvokli.

Sportista sieva Korina Šūmahere atzinusi, ka tas viss tiek darīts paša Mihaēla labā. "Lēmums aizsargāt viņu no sabiedrības intereses tika balstīts uz to, lai pasargātu viņu un ļautu viņam veseļoties." 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu