Pedofilijā apsūdzētais ASV miljardieris cietumā izdarījis pašnāvību (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefrijs Epsteins
Džefrijs Epsteins Foto: Reuters/ScanPix

ASV finansists Džefrijs Epsteins, kuram bija izvirzītas apsūdzības plaša pedofilijas loka uzturēšanā, šorīt, 10. augustā, izdarījis pašnāvību savā cietuma kamerā, vēsta ASV laikraksts "The New York Times".

66 gadus vecā Epsteina līķis tika atrasts ap 7.30 no rīta. Tiek uzskatīts, ka viņš pakārās.

Epsteina pašnāvība seko dienu pēc tam, kad tiesas publicētos dokumentos minētas jaunas detaļas par viņa noziegumiem. Kāda upure pastāstījusi, ka Epsteinam pietuvināti cilvēki viņai likuši stāties seksuālās attiecībās ar vismaz sešiem prominentiem vīriešiem, tai skaitā Lielbritānijas karalienes dēlu princi Endrū. 

Iepriekš ziņots, Epsteins jūlijā tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām pedofilijā. Viņš apsūdzēts plaša pedofilijas tīkla uzturēšanā - pats esot seksuāli izmantojis desmitiem nepilngadīgu meiteņu (jaunākās - 14 gadus vecas) un pēc tam licis viņām vervēt jaunas upures.

Apsūdzības attiecas uz 2002. un 2005. gadā pastrādātiem noziegumiem. No pienācīga soda viņš reiz jau izbēga -  2008. gadā atzīstot vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju un izciešot 13 mēnešu sodu, viņš izvairījās no prāvas federālajā tiesā. Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem. Neskatoties uz to, viņš turpināja grozīties ASV sabiedrības augstajās aprindās.

Jaunākās izvirzītās apsūdzības Epsteins bija noliedzis.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu