Cīņa par laimīgu dzīvi. Jauna informācija par Ropažu novada dzīvoklī badā turētā suņa likteni

Foto: rustvnet.lv
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

19.februārī sociālajos tīklos parādījās fotogrāfija, kas šokēja daudzus sociālo tīklu lietotājus. Divi amerikāņu stafordšīras terjeri tika atstāti novārtā kādā dzīvoklī Ropažu novadā. Suņi bija tik izsalkuši, ka apēda divus kaķus, kas dzīvoja ar tiem kopā. Viens no suņukiem gāja bojā, bet otru - Desildu, izdevās izglābt. "RusTvnet" jaunajā rubrikā "Nav laiks klusēt" ("Не время молчать") žurnāliste Polina Šilina tikās ar jauno Desildas saimnieci Angellu, kura izglāba un savā ģimenē uzņēma izdzīvojušo suni.

Suņi kādu laiku uzturējās patversmē "Mežavairogi". Rīdziniece Angella par badā turētajiem suņiem Marko un Desildu uzzināja no sociālā tīkla "Facebook".

Angella kopā ar savu radošo komandu tolaik strādāja pie materiāla par patversmes suņiem, tāpēc zinot to, cik grūti suņukiem klājas patversmē bez saimniekiem, viņa nedomājot sazinājās ar patversmes vadītāju Danutu Priedi.

Foto: Ekrānuzņēmums

"Es uzreiz piezvanīju uz patversmi un teicu, ka esmu gatava ņemt šos suņus. Uz visiem laikiem! Es zinu, ka tādā stāvoklī patversmē suņiem ir ļoti grūti,"uzsver Angella.

Arī patversmes vadītāja apstiprināja rīdzinieces vēlmi.

Lai arī Angella vēlējās adoptēt abus suņus, tas neizdevās, jo Marko nomira patversmē.

26.februārī Desilda kopā ar Angellu devās uz jaunajām mājām. Saimniece atklāj, ka pats sākums bijis ļoti grūts, jo ilgstošs bads atstājis nopietnu zīmogu uz Desildas veselību. Viņai bieži bija vemšanas un caurejas lēkmes,Desildu pastāvīgi mocīja slāpes.

Taču jaunajiem saimniekiem izdevās nostabilizēt suņuka veselību, bet Desildai bija arī izveidojušās rakstura problēmas - viņa nespēja uzticēties cilvēkiem un izrādīt pozītīvas emocijas, tas kucītei sāka izdoties tikai šī gada jūlijā.

"Viņa ir ļoti draudzīga,kaut arī viņa ir pārdzīvojusi tik briesmīgas lietas, bet viņa ir ļoti maiga. Man joprojām nav skaidrs, kā ar viņu varēja atgadīties kaut kas tik šausmīgs. Viņai nav agresijas izpausmju vispār – ne pret dzīvniekiem, ne cilvēkiem. Bija jāpaiet gandrīz četriem mēnešiem, lai viņa sāktu mums uzticēties, sāktu priecāties un smaidīt," stāsta Angella.

» Suņu spīdzināšanā vainotā atzīst vainu: Esmu gatava samaksāt sodu vai atstrādāt, bet vīrs gatavs pat atsēdēt!

Tiesa, kuras priekšā jāstājas bijušajiem Desildas saimniekiem, notiks 30. septembrī. Pati rīdziniece Angella cer, ka tiesnesis ļaus viņai atstāt Desildu,ja nē, tad, viņasprāt, dzīvniekam apkārtējās vides maiņa būs ļoti liels stress.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu