"Viņš vienkārši saļima!" ASV pēc saindēšanās ar aļģēm miruši vairāki mājdzīvnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ārsti brīdinājuši suņu saimniekus ASV dienvidu daļā - tur upēs un ezeros sākušas ziedēt zilaļģes, kas četrkājainajiem draugiem var būt nāvējošas, vēsta ārvalstu mediji.

Divas Ziemeļkarolīnas iedzīvotājas ziņojušas par savu četru suņu nāvi neilgi pēc peldes ezerā. Savā "Facebook" kontā viena no sievietēm raksta, ka "suņi ir devušies uz labākiem medību laukiem. Viņi saindējās ar zilaļģēm un mēs nekā nevarējām tiem palīdzēt."

"Es gribētu šodienu sākt no jauna," raksta suņu saimniece. "Būtu gatava atdot visu, lai tikai pavadītu kopā ar saviem mīluļiem vēl vienu dienu!"

Par līdzīgu gadījumu veterinārārstiem ziņojis arī kāds pāris no Džordžijas štata - viņi zaudējuši savu suni stundu pēc peldes ezerā. "Mēs aizvedām Āriju uz ezeru, spēlējām bumbu un ļāvām viņai peldēties. Kad devāmies mājās, dzirdējām, ka suns izdveš dīvainas skaņas," stāsta suņa saimniece Morgana. "Mēs steidzāmies pie veterinārārsta, bet, kad nonācām tur, bija jau par vēlu - viņa bija mirusi."

Savukārt Teksasas iedzīvotājas Klēras mīlulim bija vien četri gadi - zelta retrīvers Hārpers arī nomira pēc peldes ezerā. "Mēs braucām mājās pēc atpūtas pie ezera un Hārpers vairs nevarēja izkāpt no mašīnas.

Viņa priekšķepas atteicās kustēties, viņš vienkārši saļima pie manām kājām un skatījās ar visskumjākajām kucēna acīm," stāsta suņa saimniece.

Visi šie gadījumi tiek saistīti ar indīgo aļģu ziedēšanas laiku. Pēc saindēšanās sunim rodas problēmas ar elpošanu un no mutes sāk nākt putas. Drīz pēc tam iestājas paralīze un dzīvnieks mirst.

Aļģu ziedēšana saistīta ar to, ka paaugstinājusies temperatūra un aļģēm radušies labvēlīgi augšanas apstākļi.

Veterinārārsti brīdina ASV dienvidu daļas iedzīvotājus - ja ūdenī tiek manīti zilganzaļi krāsas plankumiem līdzīgi augi, suns ir strauji jāizņem no ūdens, jānomazgā un jāved pie veterinārārsta. Speciālisti arī aicina pagaidām nedoties ar saviem mājdzīvniekiem uz ūdenstilpnēm vispār.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu